Aeon: Σε κάνει δυνατό (vid)

Aeon: Σε κάνει δυνατό (vid)
Η ράπερ που δεν φοβάται την πτώση της κοινωνίας. Με τον λόγο της αντεπιτίθεται, εκτίθεται και δίνει δύναμη και ελπίδα.

Όταν δεν το περιμένεις, όταν ψάχνεις και υπομένεις, όταν βλέπεις τη μαύρη τουλίπα να σκεπάζει το κόκκινο και κάθε απόχρωσή του, όταν ξέρεις ότι οι ρίμες δεν θα ξοδευτούν άδικα και ο χρόνος δεν θα χαθεί, θα σωθεί, όταν πατάς ένα κουμπί εδώ, ένα εκεί, όταν τα «κλικ» μαζεύονται και δεν φτιάχνουν εικόνα αλλά ψευδαίσθηση εικόνας, όταν αυτό ο λόγος σώζει αυτές που δεν προλάβανε, όταν ο ρυθμός τρέχει με χίλια και τα «πρέπει», τα καθορισμένα, τα τακτοποιημένα μένουν στην άκρη, ασάλευτα, σχεδόν νεκρά, όταν μια τύπισσα με κατακτημένη πανοπλία και λεκτική υπεροπλία περνάει και μπροστά μας σπάει την παλέτα της και τα χρώματα, οι λέξεις δηλαδή, γίνονται μονοπάτια δίπλα σε τσιμεντένια δέντρα, όταν το φτιαγμένο μπιτ παίρνει φωτιά από τη ζεστασιά της φωνής, της ψυχής, της απελευθερωμένης ανάγκης, όταν μια καλλιτέχνιδα, μια ράπερ μιλά για αγάπη, για τον εαυτό, για την κοινωνία και τις ανάποδες στροφές, όταν νιώθεις ότι δεν έχεις άλλη ανάσα, άλλη δύναμη και άλλο ιδρώτα να ξοδέψεις, αυτή είναι εκεί και σε κάνει δυνατό, σου δείχνει ότι τίποτα δεν τελείωσε και όλα θα αρχίσουν ξανά, όταν αφήνεις τη διαίσθησή σου να μιλήσει, να αποφασίσει, να επιστρέψει εκεί που ανήκει, όταν ανακαλύπτεις την Aeon. [σ.σ η φωτογραφία από τη σελίδα στο facebook]

Η ανησυχία είναι η αλήθεια της


Με μια ανάσα το flow και το μοίρασμα των στίχων. Έτσι πρέπει, έτσι ξέρει, έτσι η θέλει η Aeon. Με μία γρήγορη, αλλά καλά μελετημένη, απόφαση που σε σπρώχνει μπροστά, «καίει» τα τοξικά και σώζει τα παλιά, τα πληγωμένα, τα δύσκολα βιωμένα. Η Aeon είναι εδώ και ξέρει πώς είναι το παρόν, ποια είναι η εικόνα του, ποια είναι η ουσία και ποια η πρόκληση της ερμηνείας του. Δεν γράφει, δεν μιλά μόνο για τις γυναίκες. Αν βάζει λόγια στο χαρτί κι αν τις μελωδίες αγκαλιάζει κι αν το μπιτ ακολουθεί και δεν αλλάζει, αυτό γίνεται γιατί η ανησυχία είναι η αλήθεια της. Και τη δίνει άμεσα, καθαρά, την αφήνει σε μας και μας θυμίζει το δίκιο του θύματος, αυτού που επιβιώνει, αυτού που ματώνει, αυτού που ξέρει να αγάπα, αυτού που δεν παραδίδεται ποτέ. Ο ραπ λόγος της έχει λυρισμό, έχει ακαταμάχητο ρυθμό, μια κίνηση που δεν περιορίζεται, δεν καταστέλλεται, δεν ασφυκτιά και διαρκώς ξεσπά. Η Aeon ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι δεν θέλει, βλέπει τα κοινωνικά σκοτάδια και ρίχνεται δίχως δισταγμό στο κυνήγι του φωτός. Ο στίχος ο κοφτερός και αυτή η φωνή που διπλώνει, ξεδιπλώνει και εκτινάσσεται σαν φλεγόμενη ανταύγεια στον σιωπηλό ουρανό. Η Aeon δεν συμβιβάζεται με αποκαΐδια και βαλτωμένα νερά. Σαν κυνηγημένη μάγισσα πετά και το ουράνιο τόξο κρατά.

Αχαλίνωτη ενέργεια και μανιασμένο flow


Το θάρρος και ο νικημένος φόβος, το μίσος που χτυπά πάνω της και εξοστρακίζεται και μια κοινωνία που πέφτει. Η Aeon φτιάχνει το δίχτυ ασφαλείας και τα λόγια τα αιχμηρά για την αναγκαία αντεπίθεση. Όταν την ακούς να ραπάρει αντιλαμβάνεσαι την αχαλίνωτη ενέργεια και το μανιασμένο flow. Ο τρόπος που χειρίζεται την κίνηση της φωνής αξιοπρόσεχτος. Πάνω σε μπιτ δουλεμένα και όχι τετριμμένα, «πατάει» και το τρέχει σαν κυνηγημένη. Ακούγοντας την καταλαβαίνεις ότι εδώ έχουμε αυθεντική ραπ έκφραση. Και όταν κάνεις το πείραμα να βγάλεις τη μουσική και μείνει ο λόγος γυμνός, τότε επιβεβαιώνεται το αυθεντικό. Αυτή τη στιγμή έχει στο ενεργητικό της δύο ολοκληρωμένες δουλειές, πολυδιάστατες. «Project Furia» και «Tulipe Noire». Πριν απ’ αυτές κάποια πολύ δυνατά σινγκλ: «Haribo», «Beatrix Kiddo», «Γκιλοτίνα», «Target». Η Aeon ανήκει στις ραπ καλλιτέχνιδες που τίποτα δεν τις σταματά, τίποτα καταπιεστικό δεν μπορεί να τη λυγίσει, τίποτα δεν μπορεί να την κάνει να σιωπήσει. Ο λόγος της σαρώνει και κανένας δεν γλιτώνει. Το βίωμα, η παρατήρηση, το χλωμό σήμερα γίνεται η πρώτη ύλη για ένα ραπ που πετάει φωτιές και πάντα θα το ψάχνεις.


@Photo credits: facebook