Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε οι νεκροί Έλληνες, επέστρεψαν οι τραυματίες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε οι νεκροί Έλληνες, επέστρεψαν οι τραυματίες (vid)
Ανείπωτη τραγωδία στη Λιβύη με τους νεκρούς Έλληνες στρατιωτικούς από το τροχαίο των μελών της ανθρωπιστικής βοήθειας να φτάνουν τους πέντε.

Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες που ενεπλάκησαν στο τροχαίο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Λεωφορείο που μετέφερε τους Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν φτάσει για να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη το λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής (τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων), ήταν σφοδρότατη.

Το τροχαίο έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Εν τω μεταξύ το πρωί της Δευτέρας (18/9) προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε τους τραυματίες από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Λιβύη.

Παράλληλα, αναμένεται να απογειωθεί από τη Λιβύη σε λίγη ώρα και το C-27 που μεταφέρει τους σορούς των 5 νεκρών εκ των οποίων οι δύο δεν έχουν ταυτοποιηθεί.