Χάος στον Βόλο: «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας, πλημμυρίζουν σπίτια, σε απόγνωση οι κάτοικοι (vids)

Χάος στον Βόλο: «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας, πλημμυρίζουν σπίτια, σε απόγνωση οι κάτοικοι (vids)
Εξαιρετικά δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στο Βόλο, καθώς η κακοκαιρία σαρώνει την πόλη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Elias που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας. Πολύ δύσκολο είναι το βράδυ στον Βόλο καθώς η νεροποντή που «σφυροκοπάει» την πόλη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, προκαλώντας νέα προβλήματα στον Βόλο.

Σπίτια πλημμυρίζουν και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σώσουν τις περιουσίες τους. Το νερό παρασύρει αυτοκίνητα και εισβάλλει σε ισόγειες κατοικίες.

 

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μίλησε για δύσκολο βράδυ ενώ τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή θα μείνουν κλειστά. «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην πόλη, μείνετε σπίτια σας» δήλωσε.

Ήδη από την καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι της πόλης και η στάθμη έχει φτάσει τους 70 πόντους, ενώ στην Αγριά και στις Αλυκές έχει φτάσει το ένα μέτρο, με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες καθώς η έντονη βροχόπτωση θα συνεχιστεί όλη την νύχτα έως το πρωί με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Στην περιοχή σπεύδει και η 8η ΕΜΑΚ από την Κάρλα και ακόμα και οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν την πόλη. Πυροσβέστες επίσης διέσωσαν και μετέφεραν σε ασφαλή σημεία 10 άτομα από την Αγριά.

Ανησυχητική είναι η εικόνα που καταγράφεται και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνά το ύψος του υπογείου.

Στις Αλυκές Βόλου κάτοικοι έκαναν εκκλήσεις για βοήθεια μέσω των social media καθώς εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με μικρά παιδιά σε ταράτσα! Στην Αγριά υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ!