Στέφανος Κασσελάκης: «Θα πάω σύντομα φαντάρος, είναι τιμή μου» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Στέφανος Κασσελάκης: «Θα πάω σύντομα φαντάρος, είναι τιμή μου» (vid)
Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το βράδυ της Πέμπτης (28/9) ο Στέφανος Κασσελάκης, μόλις λίγες μέρες μετά τη νίκη του στις εκλογές του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε κριτική στην κυβέρνηση και στην αυτοδιοίκηση στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μεγάλη ανεπάρκεια του κράτους και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει αποτύχει να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος. Είναι το κράτος που δεν προστατεύει τον πολίτη του. Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη» είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Star.

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, είπε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Έχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι πρόβλημα που δε θα μπει στη Βουλή, ο ίδιος είπε: «Δεν είναι πρόβλημα. Θα ήταν σα να λέμε ότι οι μόνοι που μπορούν να είναι ηγέτες μιας παράταξης είναι μόνο όσοι είναι στη Βουλή».

«Εγώ θα είμαι με τον κόσμο και θα φέρουμε τη δική μας κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στον κόσμο» συμπλήρωσε. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να προτείνουμε λύσεις. Δε θα περιμένουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές. Από τώρα θα χτίζουμε με τις κοινωνία τις μεταρρυθμίσεις».

Σε ερώτηση αν νιώθει Αριστερός, απάντησε: «Τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα. Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο μου. Βεβαίως και είμαι αριστερός και όταν πήγα στη Μακρόνησο με τον ναύαρχο Αποστολάκη, αναρωτήθηκα γιατί παιδιά δεν έχουν δει αυτό το νησί. Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής και πολιτική, με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο».

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους με νέες νοοτροπίες» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτηση για το αν θέλει νέο «αίμα» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος είπε ότι τόλμησε την υποψηφιότητά του, γιατί του το ζητούσε ο κόσμος. «Από τις ιδέες μου και τις θέσεις μου προέκυψε η υποψηφιότητά μου» είπε, αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψηφίους του για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για την ακρίβεια, πρότεινε μείωση ΦΠΑ και ειδικό φόρο στα καύσιμα. «Στον Έβρο πάνε απέναντι στην Τουρκία για τα ψώνια και τα καύσιμά τους». «Να τα δοκιμάσουμε πιλοτικά για να δούμε αν θα πετύχει», συμπλήρωσε.

«Λέμε για την επενδυτική βαθμίδα όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αυξήσεις από το 2010. Η επενδυτική βαθμίδα έχει γίνει στους ώμους του απλού πολίτη». «Έχουμε φτωχοποιήσει τον Έλληνα» είπε και σε ερώτηση για το τι θα έκανε ο ίδιος, μίλησε για το κοινωνικό κράτος.