Ελλάδα: Μια 13χρονη είχε πόνους στην κοιλιά και γέννησε στην τουαλέτα επειδή δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος

Επιμέλεια: Newsroom
Ελλάδα: Μια 13χρονη είχε πόνους στην κοιλιά και γέννησε στην τουαλέτα επειδή δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος
Η μικρή δεν γνώριζε πως είναι έγκυος, ενώ οι γονείς της είναι σε σοκ.

Μια απίστευτη ιστορία συνέβη σε μέρος της Ελλάδας, με μια 13χρονη να γεννάει χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του Mega «Live News», χωρίς να αποκαλύπτεται σε ποιο μέρος συνέβη, το κορίτσι είχε πόνους στην κοιλιά και πήγε με τους γονείς της στο νοσοκομείο.

Ο παιδίατρος που την εξέτασε ρώτησε αν η μικρή έχει σεξουαλικές σχέσεις κι αφού πήρε αρνητική απάντηση τόσο από την ίδια όσο και από τους γονείς της, στην συνέχεια συμπέρανε ότι έχει τυμπανισμό.

«Στο νοσοκομείο όταν ρωτήθηκε από τον παιδίατρο και το κοριτσάκι και η μητέρα είπαν ότι δεν είχε σεξουαλικές επαφές», εξήγησε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

«Του έδωσαν καθαρκτικά για τυμπανισμό εκεί το παιδί σφάδαζε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στην λεκάνη της τουαλέτας», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Δυστυχώς αν σας πω ότι σε αυτό το νοσοκομείο είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

Η ανήλικη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και φέρεται εκ των υστέρων να αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους που την εξέτασαν πως ο πατέρας του παιδιού είναι ένας συμμαθητής της στο σχολείο.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση φώτισε και μια ακόμα πτυχή. Την υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς δεν υπήρχε ούτε γυναικολόγος ούτε όμως και ακτινολόγος ο οποίος βρισκόταν σε άδεια.

Κλήθηκε και πήγε εσπευσμένα ιδιώτης γυναικολόγος για να παράσχει ιατρική φροντίδα στην ανήλικη, η οποία μαζί με το μωράκι της μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Καλά στην υγεία τους η 13χρονη και το βρέφος

«Οδύσσεια» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Γιαννάκος το να γεννήσει η 13χρονη στις τουαλέτες του νοσοκομείου, χωρίς να του γίνει διάγνωση, τονίζοντας πως το περιστατικό αυτό δείχνει τις παθογένειες των περιφερειακών νοσοκομείων.

«Πως γίνεται το νοσοκομείο να μην έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο; Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό;», είπε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η 13χρονη και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, το οποίο έχει μαιευτική κλινική, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.