Κασσελάκης για τα τρωτά του σημεία: «Είμαι κριός» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κασσελάκης για τα τρωτά του σημεία: «Είμαι κριός» (vid)
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές» και μίλησε για την καριέρα του, για την ζωή του στο εξωτερικό ενώ απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τα τρωτά του σημεία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο ίδιος από μικρός ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, εξήγησε γιατί είναι ο Μπάτμαν ο αγαπημένος του ήρωας και αναφέρθηκε στον σύντροφό του και στο γεγονός ότι θέλουν να αποκτήσουν παιδιά με παρένθετη μητέρα.

«Απαιτώ να μου μιλάνε στον ενικό διότι πιστεύω ότι ο σεβασμός πρέπει να επιδεικνύεται με πράξεις και όχι με τυπικότητες», είπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα τρωτά του σημεία: «Προφανώς και έχω. Είμαι κριός με ωροσκόπο υδροχόο νομίζω, δεν ξέρω. Μπορώ να είμαι πολύ επίμονος. Δεν είμαι δογματικός αλλά είμαι πολύ επίμονος. Δεν είμαι υπομονετικός αν ξέρω ότι χάνουμε τον χρόνο μας σε μια συζήτηση. Ίσως καμιά φορά να υψώσω και τον τόνο, αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το βελτιώσω».

«Είμαι το πιο διαφανές πολιτικό πρόσωπο τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματά μου στη ναυτιλία είναι δημόσια υπάρχουν στο χρηματιστήριο στην Αμερική. Δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι πέτυχα στην Ελλάδα, κάνοντας λαμογιά ή απατεωνιά», συμπλήρωσε.

«Ο Μπάτμαν είναι αριστερός»

«Πάντα μου άρεσε ότι κάποιος βάζει το κοινό καλό πάνω από την ζωή που θα μπορούσε να ζούσε. Ο Μπάτμαν είναι αριστερός, ε; Είναι μια φυσιογμωμία η οποία επιλέγει να βάλει τον εαυτό του σε κίνδυνο, ώστε να προσφέρει κάτι προς το κοινό καλό. Και το κάνει με τον δικό του τρόπο χωρίς να έχει υπερδυνάμεις. Δεν είναι υπερδύναμη τα τεχνικά μέσα που είχε εκείνη την εποχή. Είναι εργαλείο αυτό. Μακάρι να είχαμε όλοι μας την νηφαλιότητα να επιλέγαμε εργαλεία κατάλληλα. Ξέρεις το μεγαλύτερο εργαλείο που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή; Είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Και εντός της Ελλάδας και στους απόδημους. Εάν μπορέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάπως να παράγουν πολιτική, να είναι στην κοινωνία, να καθαρίσει η χώρα από τους μηχανισμούς. Θα δεις τι θα προκύψει μετά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος»

«Όσοι νομίζουν ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είμαι ένας Κρητίκαρος», είπε χαρακτηριστικά για τις επικρίσεις που δέχεται και σημειώνοντας ότι δεν είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν επίσης ένα Αμερικανάκι.

«Tο 2009 ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν το θέμα της διαύγειας, της μεταρρύθμισης, μίας προοδευτικής χώρας. Ήταν προφανώς μια πολύ διαφορετική εποχή, όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός, αλλά αυτή η μεταρρυθμιστική προοδευτική νοοτροπία ήταν κάτι το οποίο με εξέφραζε», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως δεν ήταν εν συνεχεία στην Ελλάδα για να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.