Απίστευτες εικόνες στο Ισραήλ: Ούτε το Iron Dome δεν μπόρεσε να βοηθήσει, ένοπλοι Παλαιστίνιοι προχωρούν (vid)

Newsroom
Απίστευτες εικόνες στο Ισραήλ: Ούτε το Iron Dome δεν μπόρεσε να βοηθήσει, ένοπλοι Παλαιστίνιοι προχωρούν (vid)
Τρομακτικές εικόνες από το Ισραήλ και την επίθεση που δέχεται, με τους Παλαιστίνιους να έχουν μπει στην χώρα από την Γάζα.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε «πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ενώ ομοβροντία ρουκετών εκτοξεύθηκε από το πρωί κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς.

«Η Χαμάς έκανε ένα σοβαρό λάθος σήμερα το πρωί, εξαπολύοντας πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ», οι Ισραηλινοί στρατιώτες «πολεμούν τον εχθρό σε όλα τα σημεία», δήλωσε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωση. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και δήλωσε: «Το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

 

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωση την έναρξη της επιχείρησης «Κατακλυσμός αλ-Άκσα» στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν. «Αυτή η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για να τερματιστεί η τελευταία κατοχή επί γης», δήλωσε, προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

Τρομακτικές εικόνες

Από τη στιγμή της επίθεσης και μετά, τα social media και ειδικά το Twitter έχει γεμίσει με βίντεο από διάφορες περιοχές της χώρας που βρίσκονται κοντά στην Λωρίδα της Γάζας και δείχνουν είτε τις καταστροφές που έχουν γίνει, είτε της επιθέσεις που γίνονται από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι καταγγέλουν πως τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι πολίτες.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνοι πανηγυρίζουν για το πλήγμα που έχουν καταφέρει στο Ισραήλ, καθώς λόγω του μεγέθους και της σφοδρότητας της επίθεσης, ακόμα και το αμυντικό σύστημα Iron Dome δεν μπόρεσε να την αποτρέψει πολλές από αυτές.

Μεταξύ των εικόνων που κυκλοφορούν είναι και αυτές από τους τρεις οικισμούς Ισραηλινών κοντά στην Γάζα, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των Παλαιστίνιων, αναγκάζοντας όσους έμεναν εκεί να φύγουν κυριολεκτικά τρέχοντας.