Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Δεν έδωσαν στον Γιάννη Σγουρό το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Δεν έδωσαν στον Γιάννη Σγουρό το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του (vid)
Όταν πήγε να ψηφίσει για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στο πακέτο των ψηφοδελτίων που του δόθηκαν «απουσίαζε» αυτό του συνδυασμού του.

Να ψηφίσουν για τον τόπο τους και όχι για το κόμμα τους, κάλεσε τους πολίτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός από το ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης όπου ψήφισε το πρωί.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, αναφερόμενος στη σημασία της εκλογικής διαδικασίας στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δήλωσε: «Καλώ τους πολίτες να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν είναι δεδομένοι. Η κυβέρνηση τους θεωρεί δεδομένους γι αυτό να στείλουν ένα μήνυμα αντίδρασης και να ψηφίσουν για τον τόπο τους. Πρέπει να ψηφίσουν για τον τόπο τους και όχι για το κόμμα τους. Και καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν. Η Αττική χρειάζεται καλύτερη τύχη».

Δεν του έδωσαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του

O Γιάννης Σγουρός ενώ μπήκε στο παραβάν, βγήκε και επεσήμανε ότι δεν του είχαν δοθεί όλα τα ψηφοδέλτια. Παρέλαβε ένα νέο πακέτο όμως μετά βγήκε ξανά, δηλώνοντας ότι δεν του είχε δοθεί το ψηφοδέλτιο της παράταξής του.

Όταν πήρε το τρίτο πακέτο, σχολίασε «ελπίζω να είναι πλήρες αυτό».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού του: «Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής διαπίστωσε ότι η απουσία του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του έγινε τόσο το 2178ο τμήμα – εκεί όπου ψήφισε ο ίδιος – όσο και στο 2170ο εκλογικό τμήμα.

Αντιμετωπίζοντας το περιστατικό με όσο χιούμορ και ευγένεια μπορεί να επιστρατεύσει κάποιος μπροστά σε ένα γεγονός που θα μπορούσε να εκληφθεί ως τυχαίο, αν δεν βρισκόμασταν εν μέσω μιας κρίσιμης και καθοριστικής για το μέλλον της Περιφέρειας Αττικής εκλογικής διαδικασίας, ζήτησε τις απαραίτητες εξηγήσεις από τη δικαστική αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή.

Ελπίζουμε τα περιστατικά να είναι μεμονωμένα, για να μην προκύψει θέμα στην ομαλή διεξαγωγή των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών», καταλήγει η ανακοίνωση του συνδυασμού του Γιάννη Σγουρού.