Σε κατάσταση συναγερμού ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ: Φοβούνται για τους «φίλους» της Χαμάς στην Ελλάδα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σε κατάσταση συναγερμού ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ: Φοβούνται για τους «φίλους» της Χαμάς στην Ελλάδα (vid)
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν διπλασιαστεί στην Πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ την ίδια στιγμή έχουν τοποθετηθεί εμφανείς και μη εμφανείς δυνάμεις σε στόχους ισραηλινών συμφερόντων.

Τα τελευταία 24ωρα, οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Ελλάδας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Μετά από συζητήσεις αποφασίστηκε η αύξηση του επιπέδου συναγερμού ασφαλείας, ξεκινώντας με την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Η ισραηλινή διπλωματική αντιπροσωπεία στη χώρα έχει ήδη ζητήσει από τις ελληνικές αρχές πρόσθετα αστυνομικά μέτρα υπό το φως των πρόσφατων δραματικών γεγονότων. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν αυξημένη ασφάλεια για τις ισραηλινές πρεσβείες και τα προξενεία, τις συναγωγές, ακόμη και τα σχολεία όπου φοιτούν παιδιά με δεσμούς με το Ισραήλ.

Παρόμοια μέτρα προφύλαξης λαμβάνονται και για τα αμερικανικά συμφέροντα, δεδομένης της μακροχρόνιας συμμαχίας των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ισραήλ. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει ανησυχίες για πιθανές αντιδράσεις στις παλαιστινιακές κοινότητες που διαμένουν στην Ελλάδα. Οι αρχές παρακολουθούν στενά τις κοινότητες αυτές για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τυχόν αντιδράσεις στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ απαντά στις επιθέσεις της Χαμάς.

Καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να αυξάνονται, η Ελλάδα παραμένει σε επαγρύπνηση. Η κατάσταση είναι σύνθετη και οι αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των πολιτών.