Πόλεμος στο Ισραήλ: Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ανάμεσα τους και 447 παιδιά (vid)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ανάμεσα τους και 447 παιδιά (vid)
Τραγικός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ. Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό.

Η σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έχει προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά πλέον τους 2.500 ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τους ακριβείς αριθμούς. Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανέφερε 1.417 Παλαιστίνιους νεκρούς από πρόσφατη ενημέρωση, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι περισσότεροι από 1.200 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ισχυριστεί ότι έχει ανακαλύψει 1.500 πτώματα εντός του Ισραήλ, τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι μαχητές της Χαμάς. Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από εκπρόσωπο της Χαμάς με τον οποίο επικοινώνησε το L'Orient Today.

Με τραγικό τρόπο, μεταξύ των θυμάτων στη Γάζα τις τελευταίες πέντε ημέρες, 447 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας. Αυτή η ζοφερή στατιστική υπογραμμίζει τον καταστροφικό αντίκτυπο της σύγκρουσης στις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής.

 

Η συνεχιζόμενη ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, η οποία ξεκίνησε με την ίδρυση του ισραηλινού κράτους το 1948, έχει οδηγήσει σε μια σειρά μεγάλων πολέμων και σε συνεχή καθημερινή βία. Τα στοιχεία του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (UNOCHA) αποκαλύπτουν ότι από το 2008 έως την έναρξη του τρέχοντος πολέμου, 6.407 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την ισραηλινή κατοχή. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 1.437 παιδιά που ήταν κάτω των 18 ετών.

Το ιστορικό υπόβαθρο της σύγκρουσης περιλαμβάνει μια σειρά από μεγάλους πολέμους το 1948, το 1967 και το 1973, καθώς και δύο εκτεταμένες λαϊκές εξεγέρσεις, γνωστές ως η πρώτη και η δεύτερη Ιντιφάντα των ετών 1987-1993 και 2000-2005.