Το κόλπο με τις γαρίδες και τα κιλά κοκαΐνης του πρώην ποδοσφαιριστή: «Για προσωπική χρήση τα 280 γραμμάρια» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το κόλπο με τις γαρίδες και τα κιλά κοκαΐνης του πρώην ποδοσφαιριστή: «Για προσωπική χρήση τα 280 γραμμάρια» (vid)
Ο 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστής που συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης ξεγελούσε τον έλεγχο με το κόλπο της γαρίδας.

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος με διεθνής διασυνδέσεις που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική μέσω του λιμανιού στον Πειραιά.

Πρόκειται για 41χρονο που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε γνωστές ομάδες της Αττικής και της περιφέρειας ακόμα στην Α’ Εθνική. Στενοί του συνεργάτες και βασικά μέλη του κυκλώματος είναι άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν. Ένας 31χρονος ψυκτικός και ένας 36χρονος τεχνικός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία είναι αυτός που είχε αναλάβει τις επαφές με το καρτέλ της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα, ήταν αυτός που έκανε τις συνεννοήσεις με τους εισαγωγείς και διακινητές των ναρκωτικών, στη συνέχεια είχε τον συντονισμό της παραλαβής τους από τα εμπορευματοκιβώτια και τέλος είχε την ευθύνη παράδοσης της κοκαΐνης στους τελικούς διακινητές.

Ο 31χρονος ψυκτικός, ως άμεσος συνεργάτης με του πρώην ποδοσφαιριστή αναλάμβανε τον ρόλο της παραλαβής των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων.

Παράλληλα ο 36χρονος, είχε αναλάβει τον χειρισμό του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στα άλλα δύο μέλη του κυκλώματος για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά.

Συνήθως τα κοντέινερ του καρτέλ μετέφεραν φορτία με γαρίδες από το Εκουαδόρ. Η επισκευή του συστήματος ψύξης χαρακτηριζόταν πρώτης προτεραιότητας και έτσι το εμπορευματοκιβώτιο δεν περνούσε άμεσα από έλεγχο, αλλά μετά την επισκευή του προκειμένου να μην χαλάσει το εμπόρευμα.

Το κόλπο με τη δήθεν βλάβη

Οι ποσότητες αυτές αποθηκεύονταν σε εμπορευματοκιβώτια και συγκεκριμένα μέσα στους καταψυκτικούς μηχανισμούς αυτών και αφού τις εισήγαγαν σε χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είτε ως χώρα προορισμού είτε ως χώρα διαμετακόμισης, τη διακινούσαν με σκοπό να αποκομίσουν υπέρογκα οικονομικά οφέλη.

Πιο αναλυτικά, για να πετύχουν τον σκοπό τους, φρόντιζαν εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους και με την πρόφαση βλάβης να μεταφέρουν το εμπορευματοκιβώτιο σε χώρο όπου δήθεν θα γίνονταν οι εργασίες επιδιόρθωσης και έτσι εξήγαγαν από αυτό τα ναρκωτικά.

Τα 280 γραμμάρια κοκαΐνης

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (17/10) το μεσημέρι, εντοπίστηκε αρχικά ο 41χρονος στην κατοχή του οποίου καθώς και στην οικία του βρέθηκαν 280 γραμμάρια κοκαΐνης. Όπως ισχυρίστηκε τα είχε για προσωπική χρήση. Στη συνέχεια ερευνήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο όπου βρέθηκαν οι -58- συσκευασίες με την κοκαΐνη.

Οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενεργοποιήσει στις εφαρμογές επικοινωνίας στα κινητά τους τηλέφωνά τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των δεδομένων, μετά την παρέλευση 15 λεπτών.

Η πληροφορία που διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, προήλθε από την συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (D.E.A.). Σε αυτή την πληροφορία πέρα από την δομή της εγκληματικής οργάνωσης απεκάλυπτε τη δομή και το προφίλ των μελών της.