Κροατικά ΜΜΕ: «Δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA των Κροατών στα μαχαίρια»
Σχεδόν 2,5 μήνες μετά την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και ακόμα δεν έχει βρεθεί ποιος μαχαίρωσε θανάσιμα τον φίλο της ΑΕΚ.
Τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA, που συνέλεξαν οι ελληνικές αρχές στην υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της επιδρομής των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκονται στα χέρια των δικηγόρων υπεράσπισης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της κροατικής ιστοσελίδας 24sata.hr δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους 102 Κροάτες που έχουν προφυλακιστεί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε κανένα από τα δύο μαχαίρια που βρέθηκαν δεν εντοπίστηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα που να ανήκουν στους Κροάτες, ενώ στα βίντεο που εξετάστηκαν δεν φαίνεται να φορούν γάντια.
Παράλληλα, εξετάστηκε το DNA που βρέθηκε, σε άδεια μπουκάλια, σε δυο μαχαίρια με λεπίδες οκτώ και εννέα εκατοστών, αλλά δεν ταυτοποιήθηκε με κανένα από τους συλληφθέντες. Πάντως, το μαχαίρι με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσούρης δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Δεν αποκλείεται όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο δολοφόνος να διέφυγε από τη χώρα μετά τα επεισόδια.
Τέλος το κροατικό δημοσίευμα καταλήγει ότι όλοι οι προφυλακισμένοι Κροάτες οπαδοί είναι καλά στην υγεία τους και πως δεν έχουν δεχτεί απειλές για τη ζωή τους, παρά το γεγονός ότι οπαδοί της ΑΕΚ τους προειδοποιούσαν ότι «θα τους κάνουν τη ζωή τους κόλαση».
Το ρεπορτάζ καταλήγει, πως ολόκληρη η έρευνα βασίζεται σε βίντεο που δείχνουν τον Μιχάλη Κατσούρη, όμως σε κανένα από αυτά δεν φαίνεται ο δράστης της δολοφονίας του, ενώ δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ότι κάποιος από τους Κροάτες οπαδούς είχαν μαχαίρι. Ωστόσο, οι Κροάτες μπορεί να δικαστούν για άλλα αδικήματα, όπως είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με την ποινή να φτάνει τα 15 χρόνια φυλάκισης.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Αδιανόητο σχόλιο Αρχιμανδρίτη για γάμο Κασσελάκη-Τάιλερ: «Έχει την κάψα μην τυχόν μείνει στο ράφι και τον λένε γεροντοκόρη ή γεροντοπαλήκαρο»
- Ποδοσφαιριστής με κοκαΐνη: Προκαλούν ίλιγγο τα ποσά που έπαιρνε από το καρτέλ του Εκουαδόρ
- «Κορώνα ή γράμματα»: Επιστήμονες έριξαν 350.757 κέρματα για να αποδείξουν πως δεν είναι ένα παιχνίδι τύχης (vid)