Τουρίστας επισκέφτηκε την Κρήτη και απελπίστηκε με τα παλιά αυτοκίνητα: «Κάποιοι οδηγούν τη νύχτα με σβηστά φώτα»

Τουρίστας επισκέφτηκε την Κρήτη και απελπίστηκε με τα παλιά αυτοκίνητα: «Κάποιοι οδηγούν τη νύχτα με σβηστά φώτα»
Το παράπονο του εξέφρασε ένας τουρίστας που επισκέφτηκε την Κρήτη. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Reddit μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, σχετικά με τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι ντόπιοι.

Στο πανέμορφο νησί της Κρήτης, η παρατήρηση ενός τουρίστα σχετικά με την κατάσταση των τοπικών αυτοκινήτων έθεσε ένα ενδιαφέρον ζήτημα. Είναι αλήθεια ότι όταν περιπλανιέστε στους δρόμους αυτού του εκπληκτικού νησιού, θα παρατηρήσετε ένα μοναδικό φαινόμενο, την ύπαρξη των παλαιότερων, κάπως φθαρμένων οχημάτων που οδηγούν οι ντόπιοι.

Τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα μπορεί να μην κερδίζουν κανένα διαγωνισμό ομορφιάς και δεν είναι ασυνήθιστο να τα βλέπετε να κυκλοφορούν με προβληματικούς προβολείς, ιδιαίτερα τη νύχτα. Στην πραγματικότητα, ο τουρίστας σημειώνει ότι «αν εντοπίσετε ένα σχετικά καινούργιο, καλοδιατηρημένο αυτοκίνητο στους δρόμους του νησιού, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ενοικιαζόμενο όχημα».

Why are local’s cars so trashed
byu/Bathfoamocean increte

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η Κρήτη, παρά το μαγευτικό τοπίο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, είναι ένα σχετικά απομακρυσμένο νησί σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, το κόστος εισαγωγής καινούργιων αυτοκινήτων μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερο λόγω των εξόδων μεταφοράς. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς Κρητικούς να κρατούν τα παλαιότερα οχήματά τους, τα οποία μπορεί να μην είναι αισθητικά όμορφα, αλλά εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους.