Μαγείρισσα έφτιαξε σολομό στο πλυντήριο πιάτων: «Την επόμενη φορά να βάλεις απορρυπαντικό για έξτρα γεύση» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μαγείρισσα έφτιαξε σολομό στο πλυντήριο πιάτων: «Την επόμενη φορά να βάλεις απορρυπαντικό για έξτρα γεύση» (vid)
Με μια αντισυμβατική μεθόδο, μια χρήστης του TikTok, αποφάσισε να μαγειρέψει ένα σολομό σε πλυντήριο πιάτων. Αμέσως αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν το βίντεο, λέγοντας πως είναι κάτι αρκετά επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Η Elaine Zany, λάτρης της μαγειρικής στο TikTok, μοιράστηκε μια εκπληκτική και αντισυμβατική μέθοδο για την προετοιμασία σολομού, η οποία δεν απαιτεί ούτε κατσαρόλες ούτε τηγάνια. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στις 20 Οκτωβρίου και έχει συγκεντρώσει 2,1 εκατομμύρια προβολές, αποκαλύπτει πώς να «φτιάχνετε τέλειο σολομό κάθε φορά στο πλυντήριο πιάτων σας».

Σε ένα συνοπτικό κλιπ 51 δευτερολέπτων, η Lainey Zany ξεναγεί τους θεατές στη μοναδική της διαδικασία. Ξεκινά αλατοπιπερώνοντας και γαρνίροντας ένα φιλέτο σολομού με λεμόνι, φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο και δεντρολίβανο, σκόρδο και βούτυρο.

@zaineylainey007 Best salmon recipe #yummy #food #fyp #foryou #viral #cooking #easy #foodie #dinner #home #wow #omg ♬ original sound - Elaine Lainey Zany 🤪

Αφού προετοιμάσει προσεκτικά τον σολομό, τον τυλίγει σφιχτά σε αλουμινόχαρτο, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν τρύπες. Στη συνέχεια ο σολομός τοποθετείται στο επάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων.

Η Lainey εξηγεί ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι ο σολομός φτάνει σε εσωτερική θερμοκρασία 63 βαθμών Κελσίου. Όταν μαγειρεύεται σε αυτή τη θερμοκρασία, ο σολομός γίνεται υγρός, βουτυρένιος και ξεφλουδίζει αβίαστα με το άγγιγμα ενός πιρουνιού.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου πλύσης πιάτων, η Zany ανοίγει την αχνιστή συσκευή για να αποκαλύψει τον «τέλεια ψημένο σολομό». Πρόκειται για μια συναρπαστική και απροσδόκητη μέθοδο που αφήνει τους θεατές γοητευμένους και πρόθυμους να τη δοκιμάσουν και οι ίδιοι.