Ο μασκοφόρος ράπερ που ισχυρίζεται ότι είναι παίκτης της Premier League «έσπασε» τη σιωπή του: «Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, έχουν αισθήματα» (vid)

Ο μασκοφόρος ράπερ που ισχυρίζεται ότι είναι παίκτης της Premier League «έσπασε» τη σιωπή του: «Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, έχουν αισθήματα» (vid)
Το μυστήριο γύρω από τον Dide έχει αναμφίβολα αυξήσει το ενδιαφέρον για τη μουσική του. Οι στίχοι του είναι διανθισμένοι με αναφορές σε μια επιτυχημένη ομάδα που «παραμένει νικήτρια» και αναφορές σε παίκτες όπως ο Νεϊμάρ και ο Χάρι Κέιν. 

Ο Dide, ο αινιγματικός μασκοφόρος ράπερ που εμφανίστηκε στο προσκήνιο στις αρχές του 2023, ισχυριζόμενος ότι είναι ποδοσφαιριστής της Premier League, έχει αφήσει τον κόσμο σε μια δίνη εικασιών και ίντριγκας. Το Sky News είχε πρόσφατα την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον άνθρωπο πίσω από τη μάσκα.

Το ταξίδι του Dide στη μουσική σκηνή ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, όταν άρχισε να κυκλοφορεί μουσική στο διαδίκτυο. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το πέπλο μυστηρίου που περιβάλλει την ταυτότητά του. Ο ίδιος επιμένει να αποκρύπτει το πρόσωπο και το όνομά του επειδή υποστηρίζει ότι είναι παίκτης της Premier League.

Η είδηση της συνέντευξης διαδόθηκε γρήγορα και μια μικρή συγκέντρωση νεαρών ποδοσφαιρόφιλων συγκεντρώθηκε πίσω από το συνεργείο του Sky News, ανυπομονώντας να παρακολουθήσουν την συνέντευξη του, με την ελπίδα να βγάλει την μάσκα και να αποκαλυφθεί.

Η εμφάνιση του Dide δεν αποκαλύπτει και πολύ την πραγματική του ταυτότητα. Ανέφερε ότι η φωνή του, η ίδια φωνή που έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο YouTube και αναπαραγωγές στο Spotify, δεν είναι ούτε παραμορφωμένη ούτε αλλοιωμένη με οποιονδήποτε τρόπο.

Από την κυκλοφορία του πρώτου του κομματιού, «Thrill», τον Απρίλιο, φρενήρεις εικασίες και πολυάριθμα πρωτοσέλιδα έγιναν για χάρη του. Το τραγούδι έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια αναπαραγωγές στο Spotify και ο Dide μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερους από 200.000 μηνιαίους ακροατές. Στο YouTube, το κομμάτι έχει προβληθεί 2,3 εκατομμύρια φορές και ο καλλιτέχνης έχει συγκεντρώσει σχεδόν 80.000 συνδρομητές.

Οι «ερευνητές» του Διαδικτύου έχουν προσπαθήσει να ξεσκεπάσουν τον Dide. Πιστεύουν πως ο Eddie Nketiah της Arsenal είναι αυτός που κρύβεται κάτω από τη μάσκα. Ωστόσο, και άλλα ονόματα έχουν εμφανιστεί στις εικασίες, όπως οι συμπαίκτες του Nketiah, Bukayo Saka και Reiss Nelson, ο Noni Madueke της Chelsea, ο Alex Iwobi της Fulham, ο οποίος είναι ήδη γνωστός για τις ραπ ικανότητές του, και ο Michail Antonio της West Ham.

Το ερώτημα παραμένει: Είναι ο Dide πραγματικά ένας ποδοσφαιριστής της Premier League που έγινε ράπερ ή πρόκειται για μια περίτεχνη στρατηγική μάρκετινγκ;.