Πώς η Google βοήθησε μια χορτοφάγο να καταλάβει ότι έχει καρκίνο: Ο περίεργος ρόλος που «έπαιξε» το μπέικον (vid)

Πώς η Google βοήθησε μια χορτοφάγο να καταλάβει ότι έχει καρκίνο: Ο περίεργος ρόλος που «έπαιξε» το μπέικον (vid)
Η ιστορία της Lucy χρησιμεύει ως μια οδυνηρή υπενθύμιση ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί μερικές φορές να στέλνει κρυφά σήματα όταν κάτι δεν πάει καλά.

Η ασυνήθιστη περίπτωση της Lucy Younger, μιας φοιτήτριας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ρίχνει φως στον ενδιαφέροντα και μερικές φορές αινιγματικό κόσμο των ιατρικών συμπτωμάτων. Για τη Lucy, το ταξίδι της προς μια σοκαριστική διάγνωση ξεκίνησε όταν άρχισε να «γεύεται μπέικον», παρόλο που ήταν πιστή χορτοφάγος.

Στην ηλικία των 18 ετών, η Lucy Younger βίωσε μια σειρά από μπερδεμένα συμπτώματα που άφησαν την ίδια και τους γιατρούς της σε αμηχανία. Υπέφερε από συχνές ημικρανίες, ανησυχητικά déjà vu , ακόμη και παραισθήσεις. Ωστόσο, ίσως το πιο παράξενο σύμπτωμα από όλα ήταν η ανεξήγητη αίσθηση ότι «γεύεται μπέικον», ενώ, ως χορτοφάγος, απείχε από το κρέας για χρόνια. Αυτές οι ανωμαλίες απορρίφθηκαν αρχικά από τους επαγγελματίες υγείας, αφήνοντας τη Lucy σε κατάσταση αβεβαιότητας και απογοήτευσης.

@lucyyounger Replying to @Tess also want to preface this wasn’t the fault of any medical professional, but instead an underfunded & under supported nhs! #fyp #braintumourawareness #braintumoursurvivor #braintumor #thyroidcancer #cancerawareness #ande ♬ original sound - lucy

Σε έναν κόσμο όπου οι πληροφορίες βρίσκονται μόλις μερικά πλήκτρα μακριά, η Lucy στράφηκε στον παντογνώστη της εποχής μας: την Google. Προς έκπληξή της, οι προτάσεις της μηχανής αναζήτησης άρχισαν να υπαινίσσονται δυσοίωνες πιθανότητες. Ήταν σαν η Google, για πρώτη φορά, να είχε προβλέψει με ακρίβεια μια ιατρική κατάσταση. Η διαδικτυακή έρευνα της Lucy την οδήγησε να αναρωτηθεί για την ανησυχητική πραγματικότητα.

Χρόνια αργότερα, η αποφασιστικότητα της Lucy Younger να ανακαλύψει τη ρίζα των προβλημάτων υγείας της απέδωσε καρπούς όταν έλαβε μια διπλή διάγνωση που την συγκλόνισε. Αποκαλύφθηκε ότι πάλευε όχι με μία αλλά με δύο σημαντικές προκλήσεις για την υγεία της: έναν όγκο στον εγκέφαλο και έναν καρκίνο του θυρεοειδούς. Η σύνδεση μεταξύ των παράξενων συμπτωμάτων της και αυτών των υποκείμενων παθήσεων έγινε οδυνηρά σαφής, και η γεύση του μπέικον που την είχε προβληματίσει για τόσο καιρό ήταν, εκ των υστέρων, ένας απόκοσμος προάγγελος της δοκιμασίας της υγείας της.