Απίστευτη καταγγελία: 17χρονη χτυπήθηκε από δακρυγόνο αστυνομικών και τραυματίστηκε στο κεφάλι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Απίστευτη καταγγελία: 17χρονη χτυπήθηκε από δακρυγόνο αστυνομικών και τραυματίστηκε στο κεφάλι (vid)
Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατήγγειλαν ότι η 17χρονη τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/10) στα Εξάρχεια και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο Open, τα επεισόδια διήρκησαν για περίπου μια ώρα.

Όμως, αφορμή στάθηκε μια καταγγελία για τραυματισμό 16χρονης από δακρυγόνα που πέταξαν ΟΠΚΕ, η οποία συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο ίδιο ρεπορτάζ, πριν από τα επεισόδια στα Εξάρχεια υπήρξε μια αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι του σταθμού του ΗΣΑΠ και εκεί συγκεντρώθηκαν συνολικά 300 άτομα.

Κάποια στιγμή πέρασαν με μηχανές κάποια άτομα του ακροδεξιού χώρου και πέταξαν τρικάκια επειδή σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την δολοφονία του Φουντούλη και του Καπελώνη.

Στην συνέχεια, όπως ανέφερε η Ευλαμπία Ρέβη, «όπως μας λένε από την αστυνομία, υπήρξε ένταση γύρω στις 20:20, όταν πέταξαν πέτρες μπουκάλια και άλλα αντικείμενα σε μια διμοιρία των ΟΠΚΕ. Εγκλωβίστηκε η διμοιρία των ΟΠΚΕ και πέταξε χημικά, με αποτέλεσμα όπως καταγγέλλουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, να τραυματιστεί ένα 17χρονο κορίτσι στο κεφάλι. Χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς". Μετά έκαναν συγκέντρωση στα Εξάρχεια για τον τραυματισμό της ανήλικης».