Χαμός σε αεροδρόμιο της Ρωσίας: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν σε αεροσκάφος από το Ισραήλ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Χαμός σε αεροδρόμιο της Ρωσίας: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν σε αεροσκάφος από το Ισραήλ (vid)
Ένα πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε σε αεροδρόμιο του Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου το βράδυ της Κυριακής μετά από εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εμποδίσουν την προσγείωση πτήσης από το Τελ Αβίβ.

Το αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα στη Ρωσία έκλεισε απόψε καθώς πολλοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αυτό όταν έμαθαν ότι επρόκειτο να προσγειωθεί εκεί ένα αεροσκάφος προερχόμενο από το Ισραήλ.

Τα βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα το απόγευμα της Κυριακής, με διαδηλωτές να κρατούν τις παλαιστινιακές σημαίες και να φωνάζουν συνθήματα κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι από τους διαδηλωτές σταματούσαν αυτοκίνητα έξω από το αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα για να ελέγξουν τα προσωπικά έγγραφα των οδηγών και των επιβατών καθώς αναζητούσαν Ισραηλινούς πολίτες για να τους λιντσάρουν.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Izvestia και RT, πολλοί άνδρες μπήκαν δια της βίας στο αεροδρόμιο και σκαρφάλωσαν στη στέγη του τερματικού σταθμού ενώ άλλοι έφτασαν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Η πολιτική αεροπορία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα θα ανασταλούν προσωρινά λόγω της παραβίασης της ασφάλειας.