Οπαδικά αντίποινα βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την επίθεση στο Χαριλάου: Τα συνδέει με την επίθεση σε club (vids)

Επιμέλεια: Newsroom
Οπαδικά αντίποινα βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την επίθεση στο Χαριλάου: Τα συνδέει με την επίθεση σε club (vids)
Η αστυνομία συνδέει τα δύο άγρια οπαδικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα και το μεσημέρι της Κυριακής (29/10).

Συναγερμός σήμανε το Σαββατοκύριακό στη Θεσσαλονίκη μετά τα δύο επεισόδια οπαδικής βίας που σημειώθηκαν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους, καθώς τα επεισόδια της το μεσημέρι της Κυριακής θεωρούν στην ΕΛ.ΑΣ πως ήταν αντίποινα για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα σε νυχτερινό κλαμπ της πόλης.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής, ομάδα 30 ατόμων οπλισμένα με τσεκούρια, μαχαίρια, αλυσίδες και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη, επιτέθηκαν σε εργαζομένους και θαμώνες γνωστού κλαμπ. Όπως έγινε γνωστό αργότερα ο στόχος τους ήταν ο πορτιέρης του κλαμπ, ο οποίος είναι γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ.

Η συνέχεια δόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ φέρεται να θέλησαν να πάρουν εκδίκηση για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα. Έτσι ακολούθησε η συμπλοκή ανάμεσα σε 20-30 οπαδούς του ΠΑΟΚ με ισάριθμους οπαδούς του Άρη, στην περιοχή της Χαριλάου.

 

Η αστυνομία που συνδέει τα δύο περιστατικά, προχώρησε σε 15 συλλήψεις για την συμπλοκή με δύο τραυματίες, που σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή Βούλγαρη).

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε εις βάρος όλων δικογραφία για τις -κατά περίπτωση- παρακάτω πράξεις: παράβαση του Αθλητικού Νόμου, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων (αντίσταση), παράβαση της νομοθεσίας αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Από το σημείο της συμπλοκής κατασχέθηκαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, όπως επίσης ένας πυροσβεστήρας, μία σιδερένια αλυσίδα κι ένα μεταλλικό αντικείμενο.

Οι συλληφθέντες -πλην των δύο τραυματιών- οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.