Ανατροπή στη δολοφονία 43χρονης στην Κω μετά από εννέα χρόνια: Είχαν συλλάβει τον σύντροφό της, ομολόγησε άλλος για το έγκλημα

Επιμέλεια: Newsroom
Ανατροπή στη δολοφονία 43χρονης στην Κω μετά από εννέα χρόνια: Είχαν συλλάβει τον σύντροφό της, ομολόγησε άλλος για το έγκλημα
Για τη δολοφονία της 43χρονης από τη Ρουμανία είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί ένας 54χρονος, ωστόσο με βάση νέα στοιχεία υπήρξε ανατροπή στην υπόθεση.

Εντοπίστηκε ο δράστης της δολοφονίας της 43χρονης, Aciu Flopjca – Aurica, η οποία είχε βρει τραγικό θάνατο την άνοιξη του 2014 στην Κω. Μάλιστα υπήρξε ανατροπή στην υπόθεση.

Για τη δολοφονία της 43χρονης που ήταν μητέρα τριών παιδιών, είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας και σύντροφος της γυναίκας, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή αρνήθηκε την εμπλοκή του στο έγκλημα που τελικά όπως αποδείχθηκε δεν είχε διαπράξει.

Ο 54χρονος, είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Μόλις πρόσφατα ωστόσο προέκυψαν νέα στοιχεία που έδειξαν ότι δεν διέπραξε τον φόνο.

Τον Απρίλιο του 2023 είχε προκύψει και από άλλα στοιχεία που επιβεβαίωσε κι η συνήγορός του, η κυρία Γιάννα Παναγοπούλου η μη εμπλοκή του 54χρονου στη δολοφονία.

Ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ήδη ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, κατόπιν όμοιας εισήγησης του Εισαγγελέα της έδρας και σε ικανοποίηση αιτήσεως αναστολής της ποινής του.

Μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Υπάρχει Θεός. Με λυπήθηκε και βοήθησε να φανερωθεί η αλήθεια. Πραγματικά τώρα μπορώ να πω ότι νιώθω δικαιωμένος μετά από πολλές ταλαιπωρίες, Κανείς δεν με πίστευε ότι είμαι αθώος. Όλοι νόμιζαν ότι εγώ την σκότωσα και με έκλεισαν στη φυλακή άδικα».

Ο δολοφόνος της γυναίκας συνελήφθη τον Ιούλιο στη Γερμανία, μετά από κλοπή που διέπραξε σε κατάστημα. Έπειτα από έρευνα ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμα του, ενώ την στιγμή που αναφέρθηκε φέρεται να ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει τη γυναίκα.