Η άγνωστη ιστορία με τον Βέγγο: Έδωσε το 2% των κερδών σε ηλεκτρολόγο, ο οποίος τον πήγε δικαστικώς όταν χρεοκόπησε (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η άγνωστη ιστορία με τον Βέγγο: Έδωσε το 2% των κερδών σε ηλεκτρολόγο, ο οποίος τον πήγε δικαστικώς όταν χρεοκόπησε (vid)
Ο Θανάσης Βέγγος είχε κάνει δώρο το 2% των κερδών μιας ταινίας σε έναν ηλεκτρολόγο για το παιδί του και εκείνος τον πήγε δικαστικώς.

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ο «καλός μας άνθρωπος» και στις ταινίες και στην ζωή.

Έζησε δύσκολη ζωή και είχε πτωχεύσει, κάτι που τον λύγισε. Μάλιστα, μια άγνωστη ιστορία της ζωής του αποκαλύφθηκε σε ένα αφιέρωμα στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δυο στις 10».

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ανέφερε μια χαρακτηριστική ιστορία με έναν ηλεκτρολόγο.

«Για να ολοκληρώσει τις ταινίες του, πουλούσε τις μετοχές, τα κέρδη. Υπήρχε ένας ηλεκτρολόγος που δούλευε για εκείνον και όταν ο Βέγγος έμαθε ότι η γυναίκα του είναι έγκυος του είπε: "θα σου κάνω δώρο το 2% από τα κέρδη". Ο Βέγγος χρεοκόπησε και αυτός ο άνθρωπος τον πήγε στα δικαστήρια», ανέφερε.

Ο ηθοποιός αυτός, όπως είπε η δημοσιογράφος αδικήθηκε από πολλούς. «Έπαιρνε το δράμα του νεοέλληνα και το έκανε τέχνη», τόνισε.

Τι είχε πει ο Βέγγος για την πτώχευση

Ο αείμνηστος ηθοποιός σε μια παλιά συνέντευξή του στην ΕΡΤ, όπου δεν γελούσε αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι της ήταν προβληματισμένος, είχε απαντήσει σε ερώτηση για την πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του.

«Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου; Για εμένα νομίζω ήταν όταν ξήλωνα την ταμπέλα που έλεγε "Θανάσης Βέγγος, Ταινίες Γέλιου"», απάντησε ο διαχρονικά πιο αγαπητός της Ελλάδας, συμπληρώνοντας: «Σήμαινε την διάλυση της δουλειάς μου, του γραφείου παραγωγής».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτηκε ποτέ να αλλάξει επάγγελμα, εκεί «συννέφιασε» ακόμα περισσότερο: «Ήρθε κάποια στιγμή που το σκέφτηκα. Σας είπα, με το μακελειό αυτό. Αυτή η σφαγή στην κυριολεξία, γιατί περί σφαγής επρόκειτο. 6.400.000, ξεκλήρισμα της οικογένειάς μου, το σπίτι μου και λίγο από το κέφι μου το οποίο στην προκειμένη περίπτωση αξίζει πάρα πολλά, μιας και χρειάζεται να το γεννήσω στον κόσμο».