Τελικά, σε τι μας ωφελεί η γλουτένη;
Η γλουτένη φαίνεται να υπάρχει σχεδόν σε όλα, από ψωμί, ζυμαρικά και μπύρα μέχρι καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής. Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από την αποφυγή της γλουτένης, αλλά ποιο είναι αυτό το κοινό συστατικό και είναι πραγματικά κακό για εσάς;
Η γλουτένη βρίσκεται φυσικά, αλλά μπορεί να εκχυλιστεί, να συμπυκνωθεί και να προστεθεί σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα για να προσθέσει πρωτεΐνη, υφή και γεύση.
Λειτουργεί επίσης ως συνδετικός παράγοντας για να συγκρατεί τα επεξεργασμένα τρόφιμα μαζί και να τους δίνει σχήμα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Αντίστροφη μέτρηση για τον θόλο anti-drone στην Ελλάδα: Τα τρία στάδια για την εγκατάστασή του
- Καιρός: Επιδείνωση με χιόνια και καταιγίδες τα Χριστούγεννα - Σε ποιες περιοχές θα το «στρώσει»
- Ένα τυχερό λαχείο κι ένας πολύ άτυχος νικητής - Ο απίστευτος δικαστικός κυκεώνας για τον λαχνό των 75.000 ευρώ