Το γνωστό κολιέ «Lion Claw» του Έλβις Πρίσλεϊ βγαίνει σε δημοπρασία: Το εξωπραγματικό ποσό που αναμένεται να πιάσει

Το γνωστό κολιέ «Lion Claw» του Έλβις Πρίσλεϊ βγαίνει σε δημοπρασία: Το εξωπραγματικό ποσό που αναμένεται να πιάσει
Το εμβληματικό κολιέ «Lion Claw» του Elvis Presley αναμένεται να πιάσει ένα τρελό ποσό τον επόμενο μήνα, όταν θα βγει σε ηλεκτρονική δημοπρασία.

Η φανταχτερή αλυσίδα με διαμάντια, χρυσό και ρουμπίνια -που είναι γνωστή ως το «Άγιο Δισκοπότηρο» των κοσμημάτων του Presley- τέθηκε πρόσφατα προς πώληση στην ηλεκτρονική δημοπρασία Gotta Have Rock and Roll, η οποία διαρκεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Παρόλο που το κολιέ μπήκε στη δημοπρασία με ελάχιστη προσφορά τα 350.000 δολάρια, οι ειδικοί θεωρούν ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1 εκατομμύριο δολάρια!

«Ο αριθμός των φωτογραφιών που ο Elvis φαίνεται να φοράει αυτό το κολιέ είναι τεράστιος, το φορούσε σε όλη την καθημερινή του ζωή, εντός και εκτός σκηνής», έγραψαν οι διοργανωτές της δημοπρασίας στη σχετική ανάρτηση.

Ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ φωτογραφήθηκε περισσότερες από 100 φορές φορώντας το συγκεκριμένο κολιέ, μεταξύ άλλων σε 30 συναυλίες.

Το φορούσε ακόμη και κατά τη διάρκεια της εμβληματικής συνάντησής του με τον Μοχάμεντ Άλι, όπου οι δύο άνδρες, φορώντας και οι δύο ρόμπες φωτογραφήθηκαν στο καμαρίνι του Πρίσλεϊ μετά από μια συναυλία στο Λας Βέγκας.