Black Friday: Ποια προϊόντα ψάχνουν να αγοράσουν μετά μανίας οι καταναλωτές (vid)

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που μετρούν αντίστροφα για την Black Friday και μάλιστα οι προσφορές έχουν αρχίσει και σε κάποιες περιπτώσεις τα προϊόντα ήδη έχουν εξαντληθεί.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News» οι καταναλωτές μελετούν τις προσφορές για να καταλήξουν πότε και πού θα ξοδέψουν τα χρήματά τους, οι προσφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο και οι αγορές είναι προ των πυλών.
Οκτώ στους δέκα Έλληνες καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν αγορές στη φετινή Black Friday, το 69% θα αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα και έπιπλα στις κορυφαίες προτιμήσεις για τα προϊόντα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν οι καταναλωτές, είναι τα ηλεκτρονικά είδη (55%), τα είδη ένδυσης και υπόδησης (52%) και τα προϊόντα ομορφιάς (25%).
Μεγάλος πρωταγωνιστής οι ηλεκτρονικές αγορές
Σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές έναντι των αγορών σε φυσικό κατάστημα και μόνο στην κατηγορία των κοσμημάτων και αξεσουάρ το 52% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα προτιμήσει τις αγορές σε φυσικό κατάστημα, αναφέρει δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου.
Πόσα λεφτά θα ξοδέψουν οι καταναλωτές
Σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα (39%) καταναλωτές θα αγοράσουν μόνο ό,τι μπορούν να αντέξουν οικονομικά, ενώ μόνο το 5% δήλωσε ότι μπορεί να καταλήξει να ξοδέψει πάρα πολλά.
Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (47%) δήλωσαν ότι θα αγοράσουν προϊόντα που θα αγόραζαν ούτως ή άλλως, αλλά σε φθηνότερη τιμή.
Πιο συγκεκριμένα ο Οικονομικός Ταχυδρόμος θα μιλήσει για τα ποσά που θα δώσουν οι Έλληνες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έως 100 ευρώ θα διαθέσουν οι Έλληνες καταναλωτές για είδη μόδας.
Στις αναζητήσεις της περιόδου πρωταγωνιστούν:
-Τηλεοράσεις 55-65 ιντσών
-Laptops (με τουλάχιστον 16GB RAM)
-Ψυγεία (ψυγειοκαταψύκτες – no frost – με wi fi )
-Τηλέφωνα (τελευταία έκδοση από best seller συσκευες)
-Ηλεκτρονικά παιχνίδια (Μάχης – Με υπερήρωες)
Την ίδια ώρα η Klarna συγκέντρωσε πληροφορίες από πρόσφατη έρευνά της για τις αγοραστικές προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών κατά τη φετινή Black Friday. Το 70% των Ελλήνων καταναλωτών δήλωσε ότι έχει ήδη ένα σαφές πλάνο αγορών για την περίοδο της Black Friday σε σύγκριση με 68% σε όλες τις χώρες συνολικά.
Όσο για το τι αγόρασαν οι καταναλωτές πέρυσι, αίσθηση προκαλεί το ρεκόρ πωλήσεων στις ηλεκτρικές σκούπες.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Έρευνα δημοσιεύει τα μεγέθη ανδρικών μορίων ανά χώρα: Η θέση της Ελλάδας
- Γαρδέλης: «Στον Θεό που πιστεύετε… παίρνεις μια γυναίκα 91 χρονών και της λες "το παιδί σου είναι σε ψυχιατρείο"» (vid)
- Το ερώτημα που έχει μπερδέψει τους ιστορικούς: Ποια ήταν η ερωτική τεχνική «ζιγκ-ζαγκ» της Ιωσηφίνας που τρέλανε τον Ναπολέοντα