Χτύπημα κατά της «πειρατικής» συνδρομητικής τηλεόρασης: Συνελήφθησαν και χρήστες παράνομων αποκωδικοποιητών

Επιμέλεια: Newsroom
Χτύπημα κατά της «πειρατικής» συνδρομητικής τηλεόρασης: Συνελήφθησαν και χρήστες παράνομων αποκωδικοποιητών
Kαι πελάτες που ήταν εκείνη την στιγμή στο κατάστημα εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω να έχουν αγοράσει πειρατικά box και να ανανεώνουν παράνομες συνδρομές.

Σε νέο χτύπημα κατά της «πειρατικής» συνδρομητικής τηλεόρασης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ αφού συνελήφθησαν και χρήστες παράνομων αποκωδικοποιητών.

Συγκεκριμένα, ένα κατάστημα στον Πειραιά, ενώ υποτίθεται δραστηριοποιούταν στην πώληση ηλεκτρονικών ειδών, στην πραγματικότητα μεταπουλούσε παράνομες υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε εκατοντάδες τελικούς χρήστες, πλήρη στοιχεία των οποίων κρατούσε σε μεγάλη λίστα πελατών.

Έχουν βρεθεί πολλά μετρητά, παράνομες ψηφιακές συσκευές καθώς και πλήρη γραπτή λίστα πελατών με ονόματα και διευθύνσεις.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη αλλά και υπάλληλο του καταστήματος , ελεγχόμενοι για κύκλωμα αναμετάδοσης συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και για αδικήματα «περί όπλων» και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Πιάστηκαν επ' αυτοφώρω και πελάτες

Ωστόσο και πελάτες που ήταν εκείνη την στιγμή στο κατάστημα εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω να έχουν αγοράσει πειρατικά box και να ανανεώνουν παράνομες συνδρομές.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντείνονται οι έρευνες κατά της πειρατείας σε όλη την Ελλάδα, μετά την αύξηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, αλλά και των διαφυγόντων εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.