Ο Λάνθιμος φωτογράφισε την Emma Stone στον περιφερειακό της Δραπετσώνας

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Λάνθιμος φωτογράφισε την Emma Stone στον περιφερειακό της Δραπετσώνας
Ο Γιώργος Λάνθιμος επισκέφτηκε την Αθήνα μαζί με την Emma Stone για φωτογράφιση.

Το καλλιτεχνικό ταξίδι της Emma Stone με τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο την έχει οδηγήσει από την αγγλική αυλή του 18ου αιώνα στο «The Favourite» μέχρι τα σουρεαλιστικά τοπία των τελευταίων τους εγχειρημάτων, «Poor Things» και «Bleat». Το ταλέντο της Stone και η ευρηματική αφήγηση του Λάνθιμου έχουν σφυρηλατήσει μια κινηματογραφική σύμπραξη που αψηφά τα συμβατικά όρια.

Στο «Poor Things», το οποίο απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, η Stone υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, έναν μοναδικό χαρακτήρα με τον εγκέφαλο ενός μωρού που εμφυτεύτηκε από μια φιγούρα που θυμίζει τον Δρ Φρανκενστάιν. Αυτός ο ρόλος αναδεικνύει το εύρος της Stone , καθώς εξελίσσεται από την παιδική αθωότητα σε μια δυναμική, περιπετειώδη γυναίκα. Ο Λάνθιμος, επαινώντας την ευελιξία της Stone, σημείωσε: «Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μην μπορεί να κάνει η Emma. Είναι ατρόμητη».

Η Εmma φωτογραφίζεται με φόντο αθηναϊκές γειτονιές και παραλίες σε ακόμα ένα ταξίδι της στη χώρα μας. Το λιμάνι του Πειραιά αλλά και παλιά κτίρια, ξενοδοχεία και πολυκατοικίες της περιοχής, το Κερατσίνι, η Σχολή Καλών Τεχνών είναι λίγα από τα σημεία που ποζάρει η ηθοποιός και μεταφέρει μια δόση ελληνικής ενέργειας στους αναγνώστες του διάσημου περιοδικού.

«Εξετάσαμε μαζί διαφορετικές αναφορές», λέει ο Λάνθιμος για τη φωτογράφιση για το Art Issue του περιοδικού W. «Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι φωτογραφίες του Χάρι Κάλαχαν με πρωταγωνίστριες τη γυναίκα και την κόρη του, τις οποίες τράβηξε σε φυσικούς χώρους όπου οι φιγούρες φαινόταν μικροσκοπικές, ενώ έκανε επίσης πιο κοντινά πορτρέτα. Η Emma δεν ήταν μόνο το μοντέλο και η μούσα μου, βοήθησε και στην ανάπτυξη των φωτογραφιών». Είναι κάτι που η ηθοποιός έμαθε από τον ίδιο τον Λάνθιμο. «Πριν από μερικά χρόνια, ο Γιώργος άρχισε να ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία ταινιών», λέει η Stone.

«Άρχισε να κάνει δικές του εκτυπώσεις και έμαθε κι εμένα. Ξεκινήσαμε σε έναν αυτοσχέδιο σκοτεινό θάλαμο στο μπάνιο του, αλλά τα τελευταία χρόνια, έφτιαξε έναν επαγγελματικό σκοτεινό θάλαμο στο στούντιο του στην Αθήνα. Έμαθε λίγο πολύ πώς να εκτυπώνει φωτογραφίες παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube».