Ριζικές αλλαγές στα McDonald’s: «Τέρμα τα στεγνά μπιφτέκια»
Τα McDonald's, ο παγκόσμιος κολοσσός του fast-food, πρόκειται να φέρει επανάσταση στις προσφορές της σε μπιφτέκια, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού Big Mac, ανταποκρινόμενη στα σχόλια των πελατών και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά των μπιφτεκιών.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η μεγάλη αυτή ανανέωση έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει αυτό που η McDonald's αναγνωρίζει ως μακροχρόνιο έλλειμμα στη γεύση και την ποιότητα, υποσχόμενη να προσφέρει τα «καλύτερα μπέργκερ όλων των εποχών».
Ο Chris Young, Senior Director of Global Menu Strategy της McDonald's, δήλωσε στην Journal: «Μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα και με ασφάλεια, αλλά δεν έχει απαραίτητα και καλή γεύση. Οπότε, θέλουμε να ενσωματώσουμε την ποιότητα στο σημείο που βρισκόμαστε».
Βασικές αλλαγές
1. Διαδικασία ψησίματος: Τα McDonald's θα ψήνουν πλέον έξι μπιφτέκια τη φορά αντί για οκτώ. Αυτή η αλλαγή στον μηχανισμό αυτόματου ψησίματος έχει σχεδιαστεί για να ασκεί λιγότερη πίεση, διατηρώντας έτσι περισσότερους «χυμούς» και ενισχύοντας τη συνολική γεύση.
2. Αναβάθμιση της σως: Τα Big Macs θα είναι πιο γενναιόδωρα αλειμμένα με σως, προσφέροντας πιο πλούσια γεύση και υφή.
3. Βελτιώσεις του ψωμιού: Η εισαγωγή βουτυρένιου ψωμιού brioche, με παχύτερη κάτω φέτα, πρόκειται να κρατήσει τα μπιφτέκια πιο ζεστά και να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία κατανάλωσης. Επιπλέον, σχεδιάζεται μια πιο τυχαία διασπορά σουσάμι στα ψωμάκια για να δώσει μια πιο σπιτική εμφάνιση.
4. Το λιώσιμο του τυριού: Το τυρί θα αφαιρείται νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε να διασφαλίζεται ότι λιώνει πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, συμβάλλοντας σε ένα γλοιώδες και νόστιμο μπιφτέκι.
5. Βελτιώσεις στα λαχανικά: Τα κρεμμύδια θα ενυδατώνονται μετά την αγορά για πρόσθετη χυμώδη γεύση, ενώ το μαρούλι και τα τουρσιά θα αποθηκεύονται σε μικρότερα δοχεία για να εξασφαλίζεται συχνή ανανέωση για μέγιστη τραγανότητα.
Το ξεκίνημα αυτών των αλλαγών έγινε στη δοκιμαστική κουζίνα στα κεντρικά γραφεία της McDonald's στο Σικάγο, που παρομοιάζεται με ένα μαγειρικό Λος Άλαμος, όπου ο σεφ Chad Schafer πειραματίστηκε με νέες τεχνικές παρασκευής μπιφτεκιών επί επτά χρόνια. Οι προσπάθειες του Schafer οδήγησαν σε αισθητή βελτίωση της ποιότητας των μπιφτεκιών, καθώς σημειώνει σημαντικές διαφορές στη θερμότητα, την εμφάνιση και το άρωμα μεταξύ της παλιάς και της νέας μεθόδου.
Οι βελτιώσεις αυτές δοκιμάστηκαν πρώτα στην Αυστραλία και τώρα εισάγονται σε όλα τα 13.460 σημεία McDonald's στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από τη Δυτική Ακτή και τις Μεσοδυτικές Πολιτείες. Ο στόχος είναι να εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές σε όλα τα καταστήματα των ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του 2024.