Ισχυρό χτύπημα της ΕΛΑΣ στην «πειρατική» τηλεόραση: «Αν γνώριζαν ότι θα έβλεπες παράνομο περιεχόμενο, θα μας είχαν πιάσει ήδη»

Επιμέλεια: Newsroom
Ισχυρό χτύπημα της ΕΛΑΣ στην «πειρατική» τηλεόραση: «Αν γνώριζαν ότι θα έβλεπες παράνομο περιεχόμενο, θα μας είχαν πιάσει ήδη»
Νέο μεγάλο «χτύπημα» κατά της «πειρατείας» συνδρομητικής τηλεόρασης, με συλλήψεις μελών.

Μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις για την πάταξη της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση πραγματοποιήθηκε χθες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όλα δείχνουν ότι οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν ίσως ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα τηλεοπτικής πειρατείας στη χώρα μας των τελευταίων ετών.

Μάλιστα αυτή τη φορά υπάρχουν αναφορές ότι οι έρευνες της Αστυνομίας δεν επικεντρώθηκαν μόνο σε αυτούς που «πουλάνε» πειρατικά υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά και σε «πελάτες», δηλαδή σε τελικούς χρήστες που παρακολουθούν πειρατική τηλεόραση.

Πάντως, όπως περιγράφεται, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι περισσότερα και γίνεται προσπάθεια από τις Αρχές για την ταυτοποίηση τους. Μεταξύ αυτών και δύο πρόσωπα που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στο εγκληματικό δίκτυο. Είναι εντυπωσιακό ότι το κύκλωμα φέρεται να είχε βάλει ακόμα και αγγελίες είτε σε κλειστές ομάδες στο facebook είτε σε δημοφιλή sites για την παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες.

Βασική επιδίωξη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών υπηρεσιών και αυτό το επιτύγχαναν με τη δημιουργία ενός δικτύου εξυπηρετητών (servers) που θα αναμετάδιδαν μέσω του διαδικτύου (streaming) τις συνδρομητικές υπηρεσίες και στη συνέχεια με τη δημιουργία δικτύων μεταπωλητών αναλάμβαναν την ανεύρεση πελατών και την τεχνική υποστήριξη αυτών. Οι πελάτες κατέβαλαν σαφώς μικρότερη συνδρομή απ’ αυτή των εταιρειών στους μεταπωλητές και εκείνοι με την σειρά τους παρακρατούσαν το 50% της συνδρομής και το υπόλοιπο το παρέδιδαν στα αρχηγικά μέλη του δικτύου.

Όλοι οι συλληφθέντες μετήχθησαν στην Αθήνα, οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής και ήδη έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Οι διάλογοι μεταξύ «πειρατών» και των παράνομων χρηστών, τους οποίους φέρνει το STAR στο «φως», είναι αποκαλυπτικοί:

– «Έλα (…), υπάρχει πρόβλημα με το σήμα; Δεν βλέπω τίποτα, είναι μαύρο».

– «Αδελφέ, τα έκλεισα για λίγο όλα γιατί έπιασαν κάτι άλλους πειρατές και φοβάμαι».

– «Μη μου λες τέτοια. Παίζει να μας βρουν;».

– «Αν γνώριζαν ότι θα έβλεπες παράνομο περιεχόμενο, θα μας είχαν πιάσει ήδη».