Taylor Swift: Το περιοδικό TIME την ανακήρυξε «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Επιμέλεια: Newsroom
Taylor Swift: Το περιοδικό TIME την ανακήρυξε «Πρόσωπο της Χρονιάς»
Η Τέιλορ Σουίφτ εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα επαναλαμβανόμενων υποψηφίων, μαζί με αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ και παγκόσμιους ηγέτες.

Η Αμερικανίδα σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς 2023 από το αμερικανικό περιοδικό Time.

«Μεγάλο μέρος αυτού που επιτέλεσε η Σουίφτ το 2023 είναι απροσμέτρητο (...) Υποσχέθηκε να δώσει αξία στα όνειρα, στα αισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών που αισθάνονται παραμελημένες και συστηματικά υποτιμημένες», δήλωσε ο διευθυντής του Time Σαμ Τζέικομπς.

Είναι το πρώτο άτομο που επιλέχθηκε λόγω των επιτευγμάτων της στις τέχνες.

Η Σουίφτ εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα επαναλαμβανόμενων υποψηφίων, μαζί με αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ και παγκόσμιους ηγέτες.

Το franchise, το οποίο ονομαζόταν «Άνθρωπος της Χρονιάς» μέχρι το 1999, έχει ιστορικά κλίση στους άνδρες - οι άνθρωποι που τείνουν να επιλέγονται ήταν συχνά παγκόσμιοι ηγέτες και CEOs, θέσεις που κατείχαν εδώ και καιρό άνδρες.

Πριν από το 1999, μόνο τρεις γυναίκες είχαν λάβει τον τίτλο της «Γυναίκας της Χρονιάς» μεμονωμένα: η Wallis Simpson το 1936, η Queen Elizabeth II (1952) και η Corazon Aquino το 1986 . Άνδρας και σύζυγος της χρονιάς» μαζί με τον σύζυγό της Chiang Kai-shek το 1937.)

Το 2015, η τότε καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ήταν η πρώτη γυναίκα που ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς σε σχεδόν 30 χρόνια , ακολουθούμενη από την περιβαλλοντική ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ το 2019.