Ναυτική φωτοβολίδα: Ένα δολοφονικό όπλο που μπορεί να αγοράσει οποιοσδήποτε (vid)

Newsroom
Ναυτική φωτοβολίδα: Ένα δολοφονικό όπλο που μπορεί να αγοράσει οποιοσδήποτε (vid)
Τι ειναι η ναυτική φωτοβολίδα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη.

Από χθες το βράδυ, ένας αστυνομικός που χτυπήθηκε στο πόδι από ναυτική φωτοβολίδα (με αλεξίπτωτο) δίνει μάχη να κρατηθεί στην ζωή, νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου. Βλέπετε, τον βρήκε πάνω στον μηρό του αριστερού ποδιού, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύ αιμορραγικό shock και στη συνέχεια να υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Τι είναι όμως αυτό το όπλο, γιατί περί όπλου πρόκειται, που τραυμάτισε τόσο σοβαρά τον 31χρονο άνδρα των Υ.Α.Τ της ΕΛ.ΑΣ και για το οποίο μιλάει όλος ο κόσμος σήμερα, περιμένοντας να υπάρξουν ευχάριστα νέα από το ιατρικό επιτελείο που έχει αναλάβει την περίπτωσή του.

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα;

Πριν πάμε στην γηπεδική της χρήση, να πούμε οτι οι φωτοβολίδες αυτές, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, είναι προς πώληση σε καταστήματα με είδη αλιείας. Ο κανονικός σκοπός της είναι να δώσει την δυνατότητα σε κάποιον που κινδυνεύει στην θάλασσα, να δώσει το στίγμα του, εκτοξεύοντάς την.

Ναυτική φωτοβολίδα

Μόνο που εδώ και χρόνια, τόσο στην χώρα μας, όσο και σε άλλες ανά τον κόσμο, έχει και άλλη χρήση. Αυτή του όπλου κατά την διάρκεια επεισοδίων ενάντια στον εχθρό, είτε αυτός είναι αστυνομικός, είτε αντίπαλος οπαδός.

Γιατί είναι τόσο επικίνδυνη

Οι περισσότεροι νομίζουν πως έχει τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με τα καπνογόνα που ανάβουν στα γήπεδα ή τις φωτοβολίδες που «φεύγουν» με τα γνωστά «στυλό». Και αυτά είναι επικίνδυνα, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Για να το πούμε απλά και κατανοητά, όσο παράξενο και αν φαίνεται, οι δύο παραπάνω αν σε πετύχουν είναι πιθανό να μην σε τραυματίσουν ή να σου προκαλέσουν κάποιο ελαφρύ τραύμα. Στην περίπτωση της ναυτικής φωτοβολίδας όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά...

Λόγω της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσει για μεγάλη απόσταση με την εκτόξευσή της και της ισχυρής φλόγας που βγάζει για αρκετή ώρα, δεδομένα θα σου προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό αν σε πετύχει. Κοινώς, μπορεί να καρφωθεί πάνω σου και να συνεχίσει να καίει, κάνοντας ανυπολόγιστη ζημιά.

Κάτι που είχε γίνει πριν από 6 χρόνια στα Εξάρχεια, όταν κατά την διάρκεια των επεισοδίων, μία τέτοια είχε καρφωθεί στο πόδι μίας γυναίκας με τις εικόνες από τη στιγμή να καταγράφονται σε video και να προκαλούν σοκ.

Φωτοβολίδα καρφωμένη σε πόδι γυναίκας

Που την βρίσκει κανείς

Κανονικά, για να την αγοράσει κάποιος θα πρεπει να δείξει την άδεια του σκάφους για το οποίο θα την αγοράσει, όμως η αλήθεια είναι πως αρκετά καταστήματα (τόσο on line, όσο και φυσικά), δεμ την ζητούν.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έχει ως αποτέλεσμα όποιος ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, να μπορεί εύκολα να το αποκτήσει και να έχει ένα φονικό όπλο στα χέρια του. Και η λέξη «φονικό» δεν έχει μπει τυχαία, καθώς στην χώρα μας έχουμε θρηνήσει θύματα, όπως είναι ο Χαράλμπος Μπλιώνας στο Λάρισα-ΠΑΟΚ το 1986 και ο Γιώργος Παναγιώτου στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός το 1991.