Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει το DNA του δράστη της δολοφονικής επίθεσης: Διαφορετική αντιμετώπιση σε όσους δεν δώσουν δείγμα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει το DNA του δράστη της δολοφονικής επίθεσης: Διαφορετική αντιμετώπιση σε όσους δεν δώσουν δείγμα (vid)
Συνεχίζονται οι προσπάθειες της ΕΛ. ΑΣ για τον εντοπισμό του δράστη που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό στα επεισόδια στο Ρέντη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Τo DNA του δράστη που τραυμάτισε με ναυτική φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το League Cup «Νίκος Σαμαράς», ψάχνει η αστυνομία.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον αστυνομικό και είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA, πουν να οδηγήσουν τις αρχές στον δράστη.

Όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA. Επίσης, συνέλεξαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η εισαγγελέας ζήτησε να ερωτηθούν οι 424 προσαχθέντες αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, ότι το άτομο είναι υποχρεωμένο να δώσει δείγμα DNA μόνο όταν έχει συλληφθεί. Ωστόσο, όσοι δεν δέχθηκαν να δώσουν DNA, θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά και θα ερευνηθούν οι λόγοι της άρνησης τους.

Ήταν όλα προσχεδιασμένα

Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση τόνισαν στο ethnos.gr για μία προμελετημένη και καλά οργανωμένη ενέδρα θανάτου εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. «Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει έως τώρα επιβεβαιώνουν ακράδαντα ότι είχαν προσχεδιάσει τα πάντα και μάλιστα είχαν κρύψει, σε προγενέστερο χρόνο, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ σε χώρο του σταδίου».

Από το «πέταλο» αυτό η πολυπληθής ομάδα των χούλιγκαν αφού «γέμισε» με τα κρυμμένα πολεμοφόδια επιτέθηκε σε βάρος των αστυνομικών και από εκεί πέρασε και πάλι εντός του χώρου του γηπέδου μόλις ο αστυνομικός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. «Τα στοιχεία θα μας επιβεβαιώσουν. Το έγκλημα αυτό δε θα μείνει ατιμώρητο, είναι θέμα τιμής και αρχής για την Αστυνομία με όποιο κόστος», επαναλαμβάνουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

«Ανάμεσα στους 426 υπάρχει πλήθος ατόμων που έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για οπαδικά ζητήματα και σεσημασμένοι, κανείς όμως δεν θα κατηγορηθεί για κάτι που δεν έκανε. Ο άνθρωπος που σημάδεψε με ανθρωποκτόνο πρόθεση τον αστυνομικό να είστε βέβαιοι θα βρεθεί και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη», σημειώνουν.