Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην σύλληψη του 18χρονου για την επίθεση στον αστυνομικό (vids)

Επιμέλεια: Newsroom
Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην σύλληψη του 18χρονου για την επίθεση στον αστυνομικό (vids)
Ο 18χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του και έχει περιγράψει τι συνέβη.

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πρόκειται για ένα νεαρό άτομο 18 ετών και βρισκόταν ανάμεσα στα 424 άτομα που προσήχθησαν εκείνο το βράδυ.

Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην σύλληψη του 18χρονου

Η αστυνομία ελέγχοντας τους προσαχθέντες είχε «απομονώσει» 40-50 άτομα τα οποία ήταν γνώριμα στις Αρχές και σε συνδυασμό με το βιντεοληπτικό υλικό έφτασε στον δράστη.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τον χώρο του γηπέδου που ταυτοποιούν την δράση του.

Σύμφωνα, πάντα, με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για οργανωμένο οπαδό, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις αθλητικής βίας.

Ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε τι συνέβη

Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φέρεται να περιέγραψε ακριβώς τι συνέβη και να τόνισε πως «είδα τον αστυνομικό να πέφτει αιμόφυρτος μετά την ρίψη της φωτοβολίδας».

Παράλληλα, φέρεται να έχει υποστηρίξει πως την φωτοβολίδα με την οποία σημάδεψε τον αστυνομικό, του την έδωσε άλλο άτομο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Open, ο 18χρονος περιέγραψε πως εκείνο το βράδυ βγήκαν μαζί με μια ομάδα 25 ατόμων έξω από το γήπεδο. Εκεί υπήρχε ένα πρόσωπο μεγαλύτερο σε ηλικία από αυτόν με full face έξω από το γήπεδο που τους έδωσε φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και εντολή να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Στην ομολογία του περιγράφει ότι στήθηκε σε απόσταση από την διμοιρία, έριξε την φωτοβολίδα και την είδε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά να χτυπάει στο οδόστρωμα και να καρφώνεται στο μηρό του αστυνομικού.

Αμέσως μετά επέστρεψε, όπως είπε, στο γήπεδο και μάλιστα έλεγε στους διπλανούς του πως έξω από το γήπεδο έκαναν επεισόδια και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Οι Αρχές εντόπισαν αυτό το πρόσωπο που είχε ακούσει τον 18χρονο να του τα λέει. Τους περιέγραψε όλα όσα του είπε ο 18χρονος και λίγη ώρα αργότερα προσήγαγαν τον νεαρό και τους περιέγραψε τι συνέβη.