Επεισόδια στου Ρέντη: Αυτές οι κατηγορίες βαραίνουν τον 18χρονο για την επίθεση στον αστυνομικό

Επιμέλεια: Newsroom
Επεισόδια στου Ρέντη: Αυτές οι κατηγορίες βαραίνουν τον 18χρονο για την επίθεση στον αστυνομικό
Ποινική δίωξη για σειρά αξιόποινων πράξεων ασκήθηκε στον 18χρονο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Την πόρτα του Εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να περάσει το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Επιπλέον, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. Σημειώνεται, ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Τα πρώτα λόγια του 18χρονου

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται, παράλληλα, τα πρώτα λόγια του 18χρονου οπαδού μετά τη σύλληψή του από τις Αρχές για την εμπλοκή του στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη».

Ειδικότερα, ο νεαρός που προσήχθη χθες το βράδυ (09/12) στην Ασφάλεια Αττικής, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως «τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο».

«Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο» πρόσθεσε.