Το λάθος του καθοδηγητή της δολοφονικής επίθεσης στο Ρέντη που η ΕΛ.ΑΣ ευελπιστεί να τον... ταυτοποιήσει (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το λάθος του καθοδηγητή της δολοφονικής επίθεσης στο Ρέντη που η ΕΛ.ΑΣ ευελπιστεί να τον... ταυτοποιήσει (vid)
Τον καθοδηγητή της δολοφονικής επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε με ναυτική φωτοβολίδα στο Ρέντη αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του καθοδηγητή της δολοφονικής επίθεσης κατά του άνδρα των ΜΑΤ στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ρέντη, στην αναμέτρηση βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην αθλητική βίας ελέγχονται με μεγάλη προσοχή προκειμένου να φτάσουν στον καθοδηγητή της φονικής επίθεσης, στο άτομο δηλαδή που φέρεται να ενημέρωσε για να βγει από το γήπεδο η ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς, τους εξόπλισε με τα πολεμοφόδια που ήταν κρυμμένα σε παρακείμενο πάρκινγκ, και που έδωσε το σήμα για να ξεκινήσει η επίθεση πετώντας ο ίδιος πρώτος μια μολότοφ.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, ο καθοδηγητής, είπε στους οπαδούς ότι θα λάβουν από αυτόν το σύνθημα για την επίθεση. Το σύνθημα ήταν ότι ο ίδιος ο καθοδηγητής θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, ενώ μετά θα έπρεπε να ακολουθήσει και η επίθεση των υπόλοιπων.

Ωστόσο, ο καθοδηγητής φέρεται να χρησιμοποίησε φωτοβολίδα και όχι μολότοφ για να δώσει σήμα στους χούλιγκανς να εκτελέσουν την προσχεδιασμένη επίθεση. Για τον λόγο αυτό, η αστυνομία θεωρεί πως θα καταφέρει να τον «δέσει» με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση του πολεμικού υλικού, που βρέθηκε έξω από το γήπεδο και ειδικότερα, τα υπολείμματα από τρεις φωτοβολίδες που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 35 έως 40 ετών με συχνή παρουσία στις εξέδρες των γηπέδων και είναι οργανωτής των επεισοδίων. Την ημέρα εκείνη φορούσε σκούφο τύπου full face που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του, ωστόσο υπήρχαν άτομα που έχουν δει το πρόσωπό του.