Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα: Στις 12:30 η κυβέρνηση γνωστοποιεί τις αποφάσεις

Newsroom
Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα: Στις 12:30 η κυβέρνηση γνωστοποιεί τις αποφάσεις
Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Οπαδική βία, ώρα μηδέν. Η μέρα των μεγάλων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τον ελληνικό αθλητισμό έφτασε, καθώς στις 12:30 αναμένεται να μιλήσει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, ο Παύλος Μαρινάκης αναμένεται να ανακοινώσει το «πακέτο» μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση της χώρας για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο 31χρονος αστυνομικός, έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Μητσοτάκης: «Είμαι οργισμένος, θα νικήσουμε την οπαδική βία»

Την οργή του για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από την επίθεση των χούλιγκαν στου Ρέντη εξέφρασε το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κάθε Κυριακή ανάρτησή του στο Facebook για τον εβδομαδιαίο απολογισμό των κυβερνητικών πράξεων.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να νικηθεί η οπαδική βία, με τις τελευταίες πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι αυτό που είναι γνωστό είναι ότι από τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν επιλεγεί τα πιο σκληρά.

Οι τελευταίες ενδείξεις «μαρτυρούν» το επικρατέστερο σενάριο, το οποίο φαίνεται πως είναι τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια, με τις αποφάσεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες...

@Photo credits: eurokinissi