Λύτρας για 18χρονο: «Ήθελε να πετάξει ψηλά τη φωτοβολίδα, δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Λύτρας για 18χρονο: «Ήθελε να πετάξει ψηλά τη φωτοβολίδα, δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους» (vid)
Ο δικηγόρος του 18χρονου υποστήριξε ότι πελάτης του είχε πρόθεσή να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά και όχι να τραυματίσει τον αστυνομικό.

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε τελικά ο 18χρονος, που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονος αστυνομικός.

Έπειτα από τη συνάντησή του με την ανακρίτρια στην Εισαγγελία Πειραιά, ο δικηγόρος του , Απόστολος Λύτρας, πραγματοποίησε δηλώσεις και τόνισε ότι ο νεαρός δεν είχε ξαναπετάξει ποτέ φωτοβολίδα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα και ο 18χρονος δεν γνωρίζει αν είναι η δική του εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Υποστήριξε σε δεύτερο βαθμό ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο κ. Λύτρας είπε ότι τον 18χρονο και την οικογένειά του αυτή τη στιγμή εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού.

«Δεν είναι οργανωμένος οπαδός»

Μιλώντας εξάλλου στην ΕΡΤ ο ποινικολόγος τόνισε ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια και δεν είναι οργανωμένος οπαδός.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

«Είχε πάει με παρέα στο γήπεδο, πράγμα το οποίο το έκανε συχνά. Δεν είναι οργανωμένος, δεν έχει κατηγορηθεί ή προσαχθεί ποτέ, δεν ανήκει σε σύνδεσμο οποιαδήποτε ομάδος. Ένα παιδί 18χρονων δεν ξέρω κατά πόσο, μέσα στον όχλο, θα ήξερε τις συνέπειες των πράξεων του. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Απασχολoύν όλη την κοινωνία τα επεισόδια σε αθλητικούς χώρους. Παιδιά 16-17-18 χρονών, δεν ξυπνάνε και φεύγουν από το σπίτι τους για να πάνε να σκοτώσουν. Μέσω κάποιων διαδικασιών μπαίνουν σε αυτές τις ενέργειες από κάποιους άλλους. Αυτό το κύκλωμα πρέπει να ξεσκεπαστεί» είπε χαρακτηριστικά.