Οι γυναίκες που επισκέφθηκαν κάθε χώρα στον κόσμο αποκάλυψαν ποιες έχουν τους πιο «φιλόξενους» ανθρώπους

Επιμέλεια: Newsroom
Οι γυναίκες που επισκέφθηκαν κάθε χώρα στον κόσμο αποκάλυψαν ποιες έχουν τους πιο «φιλόξενους» ανθρώπους
Αν είστε λάτρης των ταξιδιών, αλλά δεν ξέρετε που να πάτε, τώρα είναι η ευκαιρία σας να φτιάξετε μια λίστα με τους πρώτους προορισμούς σας.

Δύο γυναίκες έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο: έχουν περάσει την τελευταία δεκαετία ταξιδεύοντας σε κάθε χώρα και πλέον γνωρίζουν απέξω κάθε μυστικό κάθε πολιτισμού.

Αποκαλύπτοντας ποιες χώρες έχουν τους πιο φιλικούς ανθρώπους, η Αυστραλέζα Rachel Davey και η Σλοβάκα Martina Sebova είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ξεχωριστά 100 έθνη αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ, από το 2008 μέχρι σήμερα.

Οι δυο γυναίκες, που λατρεύουν τα ταξίδια, ήρθαν κοντά και άρχισαν να καταγράφουν τα ταξίδια του στο blog τους, Very Hungry Nomads.

Το ζευγάρι ξεκίνησε για πρώτη φορά από τη Μελβούρνη και πλέον οι δύο γυναίκες έχουν επισκεφθεί σχεδόν όλη τη Δυτική Ευρώπη, την κεντρική Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Αν και έχουν επισκεφθεί δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, υπήρχαν μερικές χώρες που ξεχώρισαν ως τα ωραιότερα μέρη για να επισκεφθείς.

Συγκεκριμένα, η Martin εξήγησε ότι οι άνθρωποι στο Σουδάν και το Ιράν ήταν από τους πιο φιλικούς ανθρώπους που έχουν συναντήσει. Η ίδια σημείωσε ότι υπάρχει ένα μικρό έθνος στην ανατολική Αφρική - η Ερυθραία - η οποία έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του ζευγαριού.

Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο για το ζευγάρι να ταξιδέψει σε όλες αυτές τις χώρες, καθώς πάνω από 70 στον κόσμο εξακολουθούν να ποινικοποιούν τα LGBTQIA+ άτομα και να θέτουν εκτός νόμου τις σχέσεις ομοφυλόφιλων, πράγμα που σημαίνει ότι η Rachel και η Martina θα έπρεπε να κρύψουν τη σχέση τους.

«Έχουμε επισκεφθεί πάρα πολλές χώρες όπου δεν υπάρχει ούτε καν η έννοια του ομόφυλου ζευγαριού», δήλωσε η Martina. «Ωστόσο, δεν θέλαμε πραγματικά να θέσουμε σε κίνδυνο την προσωπική μας ασφάλεια».

Υπήρχαν επίσης κάποια εμπόδια όταν προσπαθούσαν να εισέλθουν σε χώρες που αρνούνταν τη βίζα τους απλώς και μόνο επειδή ήταν γυναίκες.

Έκτοτε, το ζευγάρι έχει επισκεφθεί χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, το Αφγανιστάν, η Σαουδική Αραβία, το Μπουτάν και το Πακιστάν, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο μεταφοράς.