Οικονόμου και Βρούτσης για οπαδική βία: «Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες χούλιγκαν» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οικονόμου και Βρούτσης για οπαδική βία: «Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες χούλιγκαν» (vid)
Την πόρτα του Αρείου Πάγου πέρασαν στις 12 το μεσημέρι ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιάννης Βρούτσης, για να συζητήσουν το θέμα της οπαδικής βίας.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου της κυβέρνησης για την οπαδική βία, μετά τα επεισόδια στο Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση βρεθήκαμε σε μια υψηλού συμβολισμου κίνηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία. Ο συμβολισμός είναι μεγάλος γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους και την ασφάλεια των αξιών του αθλητισμού» είπε αρχικά ο κ. Βρούτσης.

«Τα στοιχεία που καταθέσαμε έχουν να κάνουν με πραγματικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι η οπαδική βία που ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα και έρχεται να προστεθεί το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης. Μέσω ξυλοδαρμών διαιτητών και καταγγελιών για ξυλοδαρμούς δημοσιογράφους σε συνδυασμό με τα περιστατικά τα απαράδεκτα πρέπει όλα αυτά να συσχετιστούν», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Προσκομίσαμε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης όλης της διαδικασίας με σκοπό να φθάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και τον ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο. Νομίζω ότι τα στοιχεία που δώσαμε στη κυρία εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι η διαδικασίες και έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά της αγέλες των χούλιγκαν αλλά και όσους ενδεχομένως τους ανέχονται ή τους υποκινούν».

@Photo credits: eurokinissi