Μυστήριο με επιβάτη που ταξίδεψε χωρίς διαβατήριο από την Ευρώπη στις ΗΠΑ: Δεν θυμάται καν πως βρέθηκε εκεί

Επιμέλεια: Newsroom
Μυστήριο με επιβάτη που ταξίδεψε χωρίς διαβατήριο από την Ευρώπη στις ΗΠΑ: Δεν θυμάται καν πως βρέθηκε εκεί
Μυστηριώδης άνδρας κατάφερε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ από την Ευρώπη χωρίς εισιτήριο και διαβατήριο.

Το FBI έχει μείνει μπερδεμένο με την περίπτωση ενός άνδρα, ο οποίος πέταξε από την Ευρώπη στις ΗΠΑ χωρίς διαβατήριο και εισιτήριο. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν είχε ιδέα πώς έφτασε εκεί.

Ο Ρωσο-Ισραηλινός Sergey Vladimirovich Ochigava πέταξε από την Κοπεγχάγη στο Λος Άντζελες με την πτήση SK 931 της Scandinavian Airlines στις 4 Νοεμβρίου. Όμως, σε αντίθεση με τους συνεπιβάτες του, δεν είχε ούτε κάρτα επιβίβασης ούτε διαβατήριο.

Επίσης, οι υπάλληλοι του τελωνείου της Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι δεν ήταν καν στη λίστα των δηλωμένων επιβατών για την πτήση από τη Δανία ή οποιαδήποτε άλλη πτήση προς τις ΗΠΑ.

Το πλήρωμα καμπίνας παρατήρησε τον λαθρεπιβάτη επειδή περιπλανιόταν στο αεροπλάνο και άλλαζε διαρκώς θέσεις κατά την διάρκεια της πτήσης. Μάλιστα, ζήτησε διπλό γεύμα και κάποια στιγμή προσπάθησε να φάει τη σοκολάτα που ανήκε σε μέλη του πληρώματος καμπίνας.

sas

Η αναφορά για το περιστατικό αναφέρει: «Μερικά μέλη του πληρώματος πραγματοποίησαν μετρήσεις επιβατών για τα συγκεκριμένα τους τμήματα, αλλά μόνο για να βεβαιωθούν ότι το αεροσκάφος ήταν ισορροπημένο προκειμένου να γίνει η απογείωση και η προσγείωση. Ωστόσο, δεν έβγαλαν το συνολικό νούμερο».

Ο μυστηριώδης επιβάτης φέρεται να προσπάθησε να μιλήσει σε άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης, «αλλά οι περισσότεροι από τους επιβάτες τον αγνόησαν», σύμφωνα με μέλη του πληρώματος καμπίνας.

Ο Ochigava κρατείται με την κατηγορία της στοιβασίας σε αεροσκάφος, ένα έγκλημα που επισύρει πιθανή ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, καθώς το FBI ερευνά πώς ακριβώς τα κατάφερε. Ωστόσο, μπορεί να μην πάρουν ποτέ απάντηση, καθώς η πράκτορας του FBI Caroline Walling ανέφερε: «Δήλωσε ότι μπορεί να είχε ένα αεροπορικό εισιτήριο για να έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν ήταν σίγουρος».

Ο μυστηριώδης επιβάτης υποστήριξε επίσης, ότι δεν θυμόταν πώς μπήκε στο αεροπλάνο στην Κοπεγχάγη και δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς πέρασε από την ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Δανίας. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας βρισκόταν στην πτήση παρόλο που δεν είχε εισιτήριο ή διαβατήριο.

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης παρέδωσε στις αρχές υλικό από τις κάμερες πριοκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Εκπρόσωπος της Scandinavian Airlines είπε ότι το περιστατικό «διαχειρίζονται οι αρμόδιες αρχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Δανία».