Επεισόδια στον Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε και το DNA του αδερφού του 18χρονου

Επιμέλεια: Newsroom
Επεισόδια στον Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε και το DNA του αδερφού του 18χρονου
Ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου δράστη βρισκόταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των επεισοδίων και του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού στου Ρέντη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές ταυτοποίησαν στον τόπο του εγκλήματος και το DNA του αδελφού του 18χρονου.

Ο 16χρονος είχε προσαχθεί μαζί με τον 18χρονο την ημέρα των επεισοδίων, ωστόσο οι Αρχές δεν είχαν λάβει γενετικό υλικό από εκείνον καθώς είναι ανήλικος.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της έρευνας και ενώ τα δύο αδέλφια είχαν υποπέσει σε διάφορες αντιφάσεις αποφασίστηκε να κληθεί σε νέα κατάθεση και ελήφθη και γενετικό υλικό.

Όπως προκύπτει, σε ένα από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον τόπο των επεισοδίων - ειδικότερα γίνεται λόγος για έναν εκτοξευτήρα φωτοβολίδας - βρέθηκε το DNA του 16χρονου.

 

Ο 16χρονος προσπάθησε να αποτρέψει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Εκείνος δεν τον άκουσε και τότε είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αδερφός του 18χρονου φέρεται να είπε αρχικά στους αστυνομικούς : «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Άλλαξε υπερασπιστική γραμμή o 18χρονος

Αν και αρχικά στην προανακριτική ο 18χρονος είχε πει πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν στόχευσε τον αστυνομικό. Στη συνέχεια η φωτοβολίδα βρήκε στο οδόστρωμα, όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, κι έπειτα είδε τον αστυνομικό γονατισμένο και δίπλα τους συναδέλφους του.

Ωστόσο, τώρα ο 18χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του άλλαξε την υπεραστική γραμμή δηλώνοντας πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν ξέρει εάν ήταν εκείνη που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.

Τι φέρεται να υποστήριξε

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο 18χρονος υποστήριξε πως υπήρξε και άλλο άτομο σε κοντινή απόσταση, πίσω από ένα αυτοκίνητο το οποίο έριξε μία φωτοβολίδα προς την πλευρά του αστυνομικού.

Όπως φέρεται είπε ο κατηγορούμενος, δεν μπορεί να τον περιγράψει, ενώ ζήτησε να ελεγχθεί εάν ο αστυνομικός χτυπήθηκε από τη δική του φωτοβολίδα.

Σοβαρές ενδείξεις και για τρίτο πρόσωπο στις έρευνες

«Και για ένα τρίτο πρόσωπο και μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας. Είναι ένα αρχικό στοιχείο αυτό στο στάδιο της έρευνας της αστυνομίας, είναι πολλά τα κομμάτια του παζλ που προσπαθεί να βρει η αστυνομία. Είναι σημαντικό ότι βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, κάποια κενά στις καταθέσεις που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ συνεπώς και γι' αυτό το άτομο ενισχύονται οι υποψίες», είπε ο δημοσιογράφος στο Mega.

«Έχει ξεκαθαρίσει η αστυνομία για ακόμα δυο άτομα. Μιλάμε για δυο συν ένα άτομα. Είναι ο 18χρονος που έχει προφυλακιστεί, το άτομο που έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία για το DNA στον σωλήνα της φωτοβολίδας και το τρίτο άτομο που φαίνεται πως είχε πυρίτιδα στα χέρια του», κατέληξε ο δημοσιογράφος.