Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που τεράστια κύματα καταπίνουν την Καλιφόρνια και παρασύρουν ανθρώπους

Επιμέλεια: Newsroom
Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που τεράστια κύματα καταπίνουν την Καλιφόρνια και παρασύρουν ανθρώπους
Τεράστια κύματα «κατάπιαν» την Καλιφόρνια και τραυμάτισαν 8 ανθρώπους.

Σοκαριστικά βίντεο έρχονται από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου τεράστια κύματα έσκασαν στην παραλία Βεντούρα, παρασύροντας τα πάντα μπροστά τους, με 8 άτομα να τραυματίζονται.

Παρά τις προειδοποίησαν των ειδικών για ακραία καιρικά φαινόμενα, κάποιοι αγνόησαν τον κίνδυνο και βρέθηκαν στις παραλίες για να παρακολουθήσουν τα τεράστια κύματα. Ωστόσο, δεν είχαν υπολογίσει τη δύναμη και την ορμή των κυμάτων με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από αυτά.

Πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές της κομητείας Βεντούρα καταγράφουν τη στιγμή που το τεράστιο κύμα έπεσε πάνω σε κόσμο που βρισκόταν στην παραλία, με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητο.

Το νερό έφτασε μέχρι τα κεντρικά σημεία της πόλης, με τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν.

Τι είναι τα «rogue waves»

Σύμφωνα με το CNN, τα κύματα αυτά ονομάζονται «rogue waves», ή αλλιώς «τερατώδη» ή «φονικά κύματα». Πρόκειται για ασυνήθιστα ψηλά κύματα, που εμφανίζονται τελείως ξαφνικά και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα πλοία και κτίσματα στις ακτές και έχουν ύψος πολλών μέτρων. Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να συνεχιστεί για δύο μέρες και για αυτό έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης παράκτιων περιοχών.