Πολίτης πήγε να ορμήξει στον 44χρονο που σκότωσε τον αστυνομικό: «Παλιοκουφάλα γ@μW τη Νορβηγία σου» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πολίτης πήγε να ορμήξει στον 44χρονο που σκότωσε τον αστυνομικό: «Παλιοκουφάλα γ@μW τη Νορβηγία σου» (vid)
Εξαγριωμένος πολίτης προσπάθησε να επιτεθεί στο Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο.

Με επεισοδιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η έξοδος του Νορβηγού που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ και τραυμάτισε με μαχαίρι τον φίλο του.

Την στιγμή που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν, ένας εξαγριωμένος πολίτης προσπάθησε να του ορμήξει κι ενώ το έβριζε. Ωστόσο, οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν.

«Παλιοκουφ@λ@ γ@μ# τη Νορβηγία σου, παλιόπ#$%στε», του φώναξε κι ενώ κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

 

Ο πολίτης ανέφερε ότι είχε γνωρίσει τον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικό παιδί».

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε σε βάρος του 44χρονου Νορβηγού που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του επίσης 32 ετών κουμπάρου του, ύστερα από καβγά, χθες τα ξημερώματα, σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Τα κακουργήματα αφορούν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος), ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αφορούν το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα.

Ο 44χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτική ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, και παραμένει υπό κράτηση.