Βασίλης Καρράς: Πώς βγήκε το γνωστό σύνθημα για τον Γιώργο Μύρτσο (vid)

Βασίλης Καρράς: Πώς βγήκε το γνωστό σύνθημα για τον Γιώργο Μύρτσο (vid)
Ο Βασίλης Καρράς, μπορεί να ήταν ΠΑΟΚτζής, αλλά έγινε σύνθημά που έγραψε ιστορία από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού

Η αυλαία έπεσε για τον Βασίλη Καρρά, την Τετάρτη (27/12) που πραγματοποιήθηκε η ταφή του σπουδαίου τραγουδιστή στη γενέτειρά του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας αυθεντικός ΠΑΟΚτζής που είχε τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην καρδιά όπου και αν βρισκόταν. Ωστόσο, ένα από τα πιο cult συνθήματα που έγραψε ιστορία ήταν το «Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά» και αφορούσε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Γιώργο Μύρτσο.

Ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας πήγαινε τακτικά στα μπουζούκια και κάθε φορά που έμπαινε στο γήπεδο άκουγε από τις εξέδρες των φίλων του Ολυμπιακού το συγκεκριμένο σύνθημα.

Πότε όμως ακούστηκε για πρώτη φορά το σύνθημα και ποια είναι η ιστορία γύρω από αυτό; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Γιώργος Μύρτσος πριν λίγα χρόνια.

@radio_laiko #mirtsogeratovradistonkarra #giorgosmirtsos #termatofylakas #vasiliskarras #fypシ #radiolaiko ♬ πρωτότυπος ήχος - Radio Laiko

«Είμαι στον Ολυμπιακό την περίοδο 1992-1993. Έχω δηλώσει ότι πίνω, καπνίζω, ξενυχτάω και θέλω να με κρίνεται μόνο αγωνιστικά. Εκείνη την εποχή είχε έρθει ο Βασίλης Καρράς στην Αθήνα, στο Ποσειδώνιο. Πήγα εγώ... Ήταν Τρίτη, ξημερώματα Τετάρτης και την Πέμπτη παίζαμε ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τσερνομόρετς . Μετά το Ποσειδώνιο πήγα και στο Romeo. Το Romeo ήταν επικό μαγαζί. Εκεί καθόταν και ο Νταϊφάς... Γύρω στις επτά το πρωί μου λένε "είπε ο πρόεδρος να φύγεις". Το γράφουν οι εφημερίδες, γίνεται πρωτοσέλιδο, πάμε να μπούμε στο παιχνίδι με την Τσερνομόρετς και μόλις βγαίνω εγώ, σηκώνεται όλο το γήπεδο και φωνάζει: "Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά"... Το ίδιο συνέβη και στο Καυτατζόγλειο όταν παίζαμε με την Εθνική Ουγγαρίας» είχε πει ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας.