Ανεξέλεγκτη η βία μεταξύ ανηλίκων: «Καλύτερα να εξευτελιστώ παρά να πεθάνω» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ανεξέλεγκτη η βία μεταξύ ανηλίκων: «Καλύτερα να εξευτελιστώ παρά να πεθάνω» (vid)
Σοκαριστική είναι η έξαρση βίας μεταξύ ανηλίκων. Σε καθημερινή βάση πλέον σημειώνονται επεισόδια μεταξύ εφήβων κάτι που έχει τρομοκρατήσει τους γονείς.

«Καλύτερα να εξευτελιστώ παρά να πεθάνω». Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός 13χρονου που χτυπήθηκε σε ενέδρα που είχαν στήσει στην Αγία Παρασκευή τρεις ανήλικοι. Του έβγαλαν τα παπούτσια και τον ανάγκασαν να τους ακολουθεί ξυπόλυτος και να γονατίσει. Την ίδια στιγμή τον βιντεοσκοπούσαν και τον απειλούσαν.

«Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ήταν τρεις. Φοβήθηκα. Σκέφτηκα μέσα μου “καλύτερα να εξευτελιστώ, από το να μην γυρίσω στο σπίτι ζωντανός”. Αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω γιατί άρπαξαν το σκυλάκι μου και δεν ήθελα να του κάνουν κακό».

Οι ανήλικοι δράστες απειλούσαν μέχρι και τους γονείς του παιδιού. Οι συγκεκριμένοι είχαν βανδαλίσει την πολυκατοικία όπου διαμένει η οικογένεια αλλά και το αυτοκίνητο τους λίγο πριν επιτεθούν στον μαθητή.

«Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τον σκύλο μου, αν δεν τους ακολουθήσω. Με χτύπησαν και στη συνέχεια με έβαλαν να γονατίσω και να αναφερθώ σε δύο κορίτσια, τα οποία δεν γνώριζα. Με τραβούσαν βίντεο εκείνη την στιγμή»

Τρομάζουν τα περιστατικά ανήλικης εγκληματικότητας

Τα περιστατικά ανήλικης εγκληματικότητας έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Μέσα σε έντεκα μήνες, τριάντα ανήλικοι συνελήφθησαν για βιασμό ή απόπειρα βιασμού, 1.237 συνελήφθησαν για κλοπές, 290 για ληστείες και απόπειρες ληστείας, 524 ανήλικοι προκάλεσαν σωματικές βλάβες ενώ 2.462 παραβίασαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

  • Βιασμός – Απόπειρα βιασμού: 30
  • Κλοπές: 1.237
  • Ληστεία – Απόπειρα ληστείας: 290
  • Σωματική βλάβη – Επικίνδυνη σωματική βλάβη: 524
  • Παραβάσεις του ΚΟΚ: 2.462