Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Έγινε λάθος, αλλιώς το σχεδιάζαμε», φέρεται να είπε ο σύντροφος της 41χρονης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Έγινε λάθος, αλλιώς το σχεδιάζαμε», φέρεται να είπε ο σύντροφος της 41χρονης (vid)
Το έγκλημα ομολόγησε ο συνεργός του 39χρονου στους αστυνομικούς και υπέδειξε το μέρος στη Χαλκιδική όπου βρέθηκε η σορός.

Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα γυναικοκτονία στην Θεσσαλονίκη, με τον 39χρονο σύντροφό της και τον φίλο του να κατηγορούνται για την δολοφονία της 41χρονης εγκύου.

O φίλος του φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι την σκότωσαν οι δυο τους.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του Alpha «TLive», στην προφορική επικοινωνία με τους αστυνομικούς ο 39χρονος φέρεται να είπε: «Έγινε λάθος, αλλιώς το σχεδιάζαμε».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως χρωστούσε 650 ευρώ λόγω του τζόγου και ζητούσε από τη σύντροφό του να του δώσει χρήματα, καθώς θεωρούσε πως είχε στο πατρικό της 5.500 με 7.000 ευρώ.

«Σκέφτηκα να της δείξω πως κινδυνεύω για να δώσει τα χρήματα», φέρεται να ανέφερε. Ο ίδιος είπε πως έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού του στον συνεργό του με σκοπό να του επιτεθεί μπροστά στην 41χρονη για να τον ληστέψει, ζητώντας παράλληλα τα 650 ευρώ που χρωστούσε.

Παράλληλα φέρεται να είπε πως είχαν κανονίσει να μπει πρώτα στο σπίτι ο ίδιος, αλλά τελικά μπήκε η 41χρονη έγκυος. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως ο 39χρονος δεν έχει υπογράψει την ομολογία του.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Από τη μακροσκοπική εξέταση της σορού, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο από τη μέση τραχηλική χώρα δεξιά έως την αυχενική μοίρα και ένα τραύμα στην αριστερή μέση τραχηλική χώρα. Τα πορίσματα της νεκροψίας - νεκροτομής, όπως επίσης οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να περιληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συντρόφου και του φίλου του, με την οποία οδηγούνται στην εισαγγελική Αρχή. Η δικογραφία τούς καταλογίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία, της διακοπής κύησης, της ληστείας κατά συναυτουργία (κατηγορούνται ότι πήραν 80 ευρώ που είχε πάνω η γυναίκα) και της παράνομης οπλοφορίας - οπλοχρησίας.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα κι ενός 13χρονου κοριτσιού από προηγούμενο γάμο, διατηρούσε εδώ και τρία χρόνια σχέση με τον 39χρονο, στο διαμέρισμα του οποίου διέμενε περιστασιακά. Βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησής της, την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- σκόπευε να τερματίσει με την σύμφωνη γνώμη του κατηγορούμενου συντρόφου της και μάλιστα είχε προγραμματίσει σχετική επέμβαση για τις 3/1.