Δολοφονία στο Νέο Κόσμο: Η σχέση του 44χρονου αρχιμαφιόζου με τη Bella mafia (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δολοφονία στο Νέο Κόσμο: Η σχέση του 44χρονου αρχιμαφιόζου με τη Bella mafia (vid)
Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της νύχτας ήταν ο 44χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν», ο οποίος έπεσε νεκρός κατά την ενέδρα που του έστησαν έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων,στον Νέο Κόσμο.

Σήμερα, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, τουλάχιστον τρεις δράστες πλησίασαν το αυτοκίνητο του 44χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού, και τον πυροβόλησαν με τρία καλάσνικοφ. Οι δράστες τον πυροβόλησαν, μέχρι να σιγουρευτούν ότι θα δεν υπάρχει ελπίδα να γλιτώσει.

Ο 44χρονος προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ το μαύρο τζιπ του γέμισε τρύπες από τους γεμιστήρες που άδειασαν οι εκτελεστές.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι Αστυνομικοί εντόπισαν στο Δαφνί το τζιπ των εκτελεστών, το οποίο έκαψαν στη λεωφόρο Αθηνών, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δολοφονία στο Νέο Κόσμο αποτελεί ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου.

Με έναν καταιγισμό πυρών – σχεδόν 100 σφαίρες – κατάφεραν να διαπεράσουν το θωρακισμένο αυτοκίνητο και να γαζώσουν το θύμα τους. Στη συνέχεια άνοιξαν την πόρτα του οδηγού όπου ο 44χρονος προσπάθησε να βρει καταφύγιο και τον αποτελειωσαν με πιστόλι. Ο ίδιος ήταν οπλισμένος αλλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Στο σημείο βρέθηκαν 97 κάλυκες . Μία σφαίρα κατέληξε και σε γειτονικό διαμέρισμα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος αθώος. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο όπως όλα δείχνουν όχημα, καμένο στο Δαφνί. Εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε βρεθεί τον Ιούνιο στην ίδια περιοχή γεμάτο όπλα και αλεξίσφαιρα, να αποτελούσε προπαρασκευαστική ενέργεια για χτύπημα με αποδέκτη τον 44χρονο.

Η σχέση με τη Bella mafia

Ο 44χρονος φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia» και τη συνέχεια να ανέλαβε τα ηνία, σε βόρεια και νότια προάστια.

Στις 29 Οκτωβρίου 2018 είχε πέσει ξανά θύμα μαφιόζικης επίθεσης, στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να γλιτώσει καθώς έπαθε εμπλοκή το όπλο των δραστών. Μετά την απόπειρα δολοφονίας, αστυνομικοί εντόπισαν καμένο το όχημα διαφυγής των δραστών, ένα λευκό βανάκι και μέσα σε αυτό ένα επίσης καμένο καλάσνικοφ, στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά.

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση. Εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά.