Χριστίνα Σούζη: «Στον ΣΚΑΪ δεν θέλουν να είναι ο καιρός από μανεκέν, αλλά από μετεωρολόγους» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Χριστίνα Σούζη: «Στον ΣΚΑΪ δεν θέλουν να είναι ο καιρός από μανεκέν, αλλά από μετεωρολόγους» (vid)
Η μετεωρολόγος περιέγραψε πώς έφτασε να λέει τον καιρό στην τηλεόραση, αφού ξεκίνησε από το ραδιόφωνο.

Η Χριστίνα Σούζη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Π.Ο.Π. Μαγειρική» και αναφέρθηκε και στην καριέρα της.

«Κάποια στιγμή ζητούσαν από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανθρώπους που να λένε τον καιρό, για να μην τον λένε οι δημοσιογράφοι. Πήγαμε τρεις από την ΕΜΥ και μας κράτησαν», είπε στην εκπομπή μαγειρικής της ΕΡΤ.

«Ο ΣΚΑΪ έχει παράδοση στον καιρό, εννοώ ότι θέλουν ο καιρός να είναι αυτό που πρέπει να είναι. Να μην είναι από μανεκέν, να είναι από μετεωρολόγους», τόνισε η μετεωρολόγος.

«Έτσι προέκυψε και πήγαμε στο ραδιόφωνο. Όταν έγινε η πρώτη τηλεόραση, μείναμε εκεί για κάποιο διάστημα μέχρι που την πούλησε ο κύριος Αλαφούζος κι εγώ συνέχισα στο ραδιόφωνο μαζί με άλλους δύο συναδέλφους», περιέγραψε η Χριστίνα Σούζη.

«Το ευτύχημα ήταν ότι ο κύριος Αλαφούζος, που θέλει τον καιρό να είναι καιρός πραγματικός, πριν από 17 χρόνια, όταν ξεκίνησε η δεύτερη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αγόρασε ένα μοντέλο από τους Αμερικάνους, που μόνο μετεωρολόγοι μπορούσαν να το χειριστούν. Έβλεπες τον χάρτη με τις βροχές και τους ανέμους. Αυτό που έχουμε τώρα δηλαδή, μας είπε ότι αυτό πρέπει να το δείξουμε. Ήρθαν οι Αμερικάνοι και μας μάθαιναν το μοντέλο. Αφού πέρασε κανένας μήνας για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πως θα το φτιάχνουμε, πως να φαίνεται στην εικόνα δηλαδή, γιατί τον καιρό τον ξέραμε τι θα δείξουμε. Και μετά λέει περάστε και μέσα να τα πείτε. Έτσι ξεκίνησε η τηλεόραση», αποκάλυψε.