Μαφιόζικη δολοφονία στον Νέο Κόσμο: Με τοκάρεφ έδωσαν τη χαριστική βολή στον 44χρονο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μαφιόζικη δολοφονία στον Νέο Κόσμο: Με τοκάρεφ έδωσαν τη χαριστική βολή στον 44χρονο (vid)
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εισαγόμενων εκτελεστών στην υπόθεση της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Κυριακής (14/01).

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης πιθανότατα πραγματοποίησαν πρόβες με σκοπευτικές βολές σε θωρακισμένα τζάμια για να καταφέρουν ολοκληρώσουν με επιτυχία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 44χρονου εμπόρου καυσίμων στο Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο μαυροντυμένος κουκουλοφόρος, πυροβολεί από την πλευρά του οδηγού με απίστευτη ευκολία και με τα δύο χέρια του για να δολοφονήσει τον 44χρονο, γεγονός που δείχνει στους αξιωματικούς της αστυνομίας, πως είχε στρατιωτική εκπαίδευση και θεωρούν σίγουρο πως έχει έρθει από το εξωτερικό για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου.

Όπως αναφέρει το action24, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο επιβεβαιώνεται και από το όπλο των δραστών. Το όπλο είναι ένα Tokarev, ένα πιστόλι που χρησιμοποιούν οι μαφιόζικες ομάδες από το πρώην Ανατολικό μπλοκ.

Το «Τokarev» και τα χαρακτηριστικά του

Το TT-30 , [a] κοινώς γνωστό απλά ως Tokarev , είναι ένα σοβιετικό ημιαυτόματο πιστόλι . Αναπτύχθηκε το 1930 από τον Fedor Tokarev ως υπηρεσιακό πιστόλι για τον σοβιετικό στρατό για να αντικαταστήσει το περίστροφο Nagant M1895.

Το ΤΤ-33 στηρίζεται στο σύστημα λειτουργίας του Μ1911. Η σκανδάλη του είναι απλής ενέργειας και τα σκοπευτικά του σταθερά. Ο αναστολέας του ολισθήρα βρίσκεται στο αριστερό πλευρό του σκελετού. Στην ίδια πλευρά, πίσω από την σκανδάλη βρίσκεται και το κομβίο απελευθέρωσης του γεμιστήρα. Η εξωτερική σφύρα του όπλου μαζί με τον επικρουστήρα και το ελατήριο του, αποτελούν αφαιρούμενο τμήμα,διευκολύνοντας τον καθαρισμό του.

tokarev

Το ΤΤ είναι αυτογεμιζόμενο όπλο που διακρίνεται για την υψηλή διατρητική ικανότητα του. Η σφαίρα μπορεί να διατρυπήσει διαμπερώς τη στρατιωτική κάσκα, να διαπεράσει από στρώμα νερού πάχους 120 και πάνω εκατοστών, να διεισδύσει μέσα στην άμμο σε βάθος 35 εκατοστών.

Κατασκευαζόταν στην Κίνα, την Ουγγαρία, τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, τη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία, το Βιετνάμ, την Αίγυπτο και την Πολωνία.