Η Μαριάντα Πιερίδη καταγγέλλει πως το παιδί της έπεσε θύμα bullying: «Αναγκάστηκα να στείλω το γιο μου σε σχολή για να μάθει να αμύνεται» (vid)
H γνωστή τραγουδίστρια, Μαριάντα Πιερίδη, προχώρησε σε μια σοκαριστική καταγγελία μέσα από το προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως ο γιος της δέχεται bullying στο σχολείο από ένα συγκεκριμένο παιδάκι.
Πιο συγκεκριμένα μέσα από αρκετά stories τοποθετήθηκε για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο γιος της. Στο πρώτο περιστατικό το παιδί της δέχτηκε επίθεση με μολύβι, το οποίο του το κάρφωσε στον κρόταφο.
«Καλημέρα σε όλους και όλες. Λοιπόν, γιατί κάνω αυτό το στόρι. Θέλω την άποψή σας για κάτι που αντιμετωπίζω από την Α’ Δημοτικού που ξεκίνησε ο μικρός σε ένα αρκετό καλό... τουλάχιστον στο παρελθόν, σχολείο. Αντιμετωπίζω πολύ σοβαρό θέμα bullying. Από την πρώτη Δημοτικού. Το πρώτο σοβαρό περιστατικό που αντιμετώπισα ήταν μολύβι στον κρόταφο, μέσα στο κρέας.
Ένα από όλα ήταν αυτό. Στη συνέχεια, υπήρξαν κλωτσιές στα μούτρα, ο παππούς του τον είδε να είναι ξαπλωμένος στο προαύλιο και να τον κλωτσάει το συγκεκριμένο παιδάκι στην κοιλιά επανειλημμένα χωρίς λόγο την ώρα που έπαιζαν μπάσκετ. Απλά για να πάρει τη μπάλα θεώρησε ότι πρέπει να κάνει αυτό. Θέλω την άποψή σας πάρα πολύ», ανέφερε αρχικά στις πρώτες της αναρτήσεις η Μαριάντα Πιερίδη.
«Διαβάζω τα μηνύματά σας εδώ και πολλή ώρα και πρέπει να σας πω ότι κάποια με βοήθησαν πάρα πολύ. Κάποια άλλα, τα έχω ήδη κάνει. Δηλαδή, αυτό που έχω ήδη κάνει είναι ότι στη δευτέρα Δημοτικού, αναγκάστηκα να στείλω το παιδί σε μια σχολή για να μάθει να αμύνεται. Είχα εξηγήσει σε έναν εξαιρετικό δάσκαλο τι συμβαίνει γιατί είχα απηυδήσει. Δεν ήξερε το παιδί από που του έρχεται και αντί να αμυνθεί, καθόταν και τις έτρωγε.
Έχει μαζέψει πάρα πολλά μέσα του. Δε καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό στα παιδιά μας. Να μαζέψω εγώ δηλαδή τα ψυχολογικά του άλλου παιδιού. Για ποιον λόγο να το ζω αυτό το έργο; Για ποιον λόγο;».
«Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα σχολείο σε ότι θέμα που έχουν να κάνουν με bullying είναι πολύ περιορισμένα. Είναι να κάνουν τηλέφωνα στους γονείς, αν επαναλαμβάνεται να παρακαλέσουν τους γονείς να πάνε το παιδί σε κάποιον να το βοηθήσει.
Αυτό που θέλω εγώ να καταλάβω είναι γιατί να πρέπει να αντιμετωπίσει το δικό μου το παιδί ό,τι έχει μαζέψει μέσα του το άλλο παιδί από τον τρόπο που ζει στο σπίτι του ένα άλλο παιδάκι; Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσω εγώ την επιθετικότητα και όλο αυτό το νεύρο που έχει ένα παιδί. Συμπονώ, οποιοδήποτε το κάθε πρόβλημα που έχει ένα παιδί στο σπίτι του και να το βοηθήσω όσα μπορώ. Γιατί όμως να αντιμετωπίζει το δικό μου παιδί αυτή τη κατάσταση;».
«Και συνεχίζω και λέω, όταν ένα παιδί ξεκινάει και καρφώνει μολύβια στο πρόσωπο των συμμαθητών του, όταν κλωτσάει για να μη καθίσουν στην καρέκλα που θέλει να καθίσει εκείνο, όταν χρησιμοποιεί λεκτικό bullying. Είναι δυνατόν να φοβάται ένα παιδάκι να ζητήσει εξηγήσεις για το μάθημα στο σχολείο, να έχει δίπλα του ένα πλάσμα που του λέει ότι είχα χαζό; Αυτό είναι τρομερός ψυχολογικός πόλεμος: Γιατί πρέπει να το ζω; Χθες αναγκάστηκα να πάρω μια από τις δασκάλες του παιδιού να της πω ότι το παιδί ντρέπεται να σας ζητήσει να του δώσετε εξηγήσεις.
Έχουμε και λέμε, ψυχολογικό bullying, σωματικό bullying. Τι θα γίνει; Στην έκτη Δημοτικού θα έρθει με μαχαίρι; Aν ξεκινάει από την πρώτη Δημοτικού και καρφώνει μολύβια στο σώμα του συμμαθητή σου, στην έκτη τι θα κάνει; Είναι πολύ δύσκολο.
Δε ξέρω αν πρέπει να φτάσουμε στα άκρα, με αστυνομίες όπως μου λέτε κάποιοι, δε ξέρω, να πάμε στο Υπουργείο Παιδείας; Δε ξέρω, κάτι πρέπει να αλλάξει γιατί έχει αλλάξει και η ζωή μας και δε μπορούμε να τα αφήσουμε να γίνονται αυτά. Μια μανούλα μου έγραψε, "θα συμβαίνουν αυτά", όχι, δε πρέπει να συμβαίνουν αυτά. Πρέπει να σταματήσουν και θα βοηθήσουμε εμείς, εμείς οι γονείς που σκεφτόμαστε τα παιδιά μας. Είπα στο παιδί μου για την αυτοάμυνα. Υπάρχει ένα όριο. Όταν σε βρίζει και είναι έτοιμος να σου επιτεθεί, πρέπει να μάθεις να αμύνεσαι. Το επόμενο στάδιο είναι να έρθουν με μαχαίρι.
Δε θέλω να το ζει το παιδί μου αυτό και δε θέλω να αλλάξω σχολείο στο παιδί εξαιτίας ενός κακού παιδιού, ενός κακού χαρακτήρα. Εκείνο πρέπει να αλλάξει σχολείο», αποκάλυψε η Μαριάντα Πιερίδη.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Πατουλίδου: «Πήγα να κάνω έκπληξη στον σύζυγό μου και τον βρήκα πάνω στη μηχανή με άλλη γυναίκα» (vid)
- Καυστικός ο Λιάγκας για τα 12 τραγούδια του ελληνικού τελικού: «Το ένα είναι χειρότερο από το άλλο» (vid)
- Πόλυ Πάνου: «Δεν μου λείπει η γκρίνια της, αν ζούσε τώρα δεν θα είχα παντρευτεί» λέει ο θετός γιος της