Το εξαντλητικό πρόγραμμα προπόνησης που ακολούθησε ο Jake Gyllenhaal για να «γίνει» αθλητής του MMA (vid)

Το εξαντλητικό πρόγραμμα προπόνησης που ακολούθησε ο Jake Gyllenhaal για να «γίνει» αθλητής του MMA (vid)
Στην ταινία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, πρωταγωνιστεί επίσης ο Conor McGregor ως ένας από τους βασικούς μπράβους του κακού της ταινίας.

Η εντυπωσιακή σωματική μεταμόρφωση του Jake Gyllenhaal για τον ρόλο του στο επερχόμενο remake του «Road House» στο Amazon Prime έχει τραβήξει τα βλέμματα, ειδικά στην κοινότητα του MMA. Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Conor McGregor στο ντεμπούτο του ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ, έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση, αλλά είναι η εντυπωσιακή σωματική διάπλαση του Gyllenhaal που κλέβει τις εντυπώσεις.

Ο Gyllenhaal, γνωστός για την αφοσίωσή του στους ρόλους του, έκανε μια εμφάνιση στο UFC 285 τον περασμένο Μάρτιο. Έκπληξε τους θεατές όταν μπήκε στο οκτάγωνο και εκτέλεσε ένα ιπτάμενο νοκ άουτ. Αυτή η στιγμή, που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι αποτελούσε μέρος μιας ψεύτικης σκηνής μάχης για το «Road House», έδειξε τη δέσμευση του ηθοποιού για αυθεντικότητα στην ερμηνεία του Elwood Dalton, του πρωταγωνιστή της ταινίας.

Στην ταινία, ο χαρακτήρας του Gyllenhaal αντιμετωπίζει τον Jax Harris, έναν πρωταθλητή μεσαίων βαρών, τον οποίο υποδύεται ο Jay Hieron, πρώην αθλητής μικτών πολεμικών τεχνών και μαχητής του UFC. Στην ταινία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, πρωταγωνιστεί επίσης ο Conor McGregor ως ένας από τους βασικούς μπράβους του κακού της ταινίας. Ωστόσο, μέσα σε αυτό το καστ αστέρων, το σμιλεμένο σώμα του Gyllenhaal έχει γίνει το επίκεντρο, τραβώντας την προσοχή τόσο των απλών θεατών όσο και των σκληροπυρηνικών οπαδών.

Η επίτευξη της σωματικής διάπλασης ενός μαχητή ΜΜΑ είναι μια τρομερή πρόκληση, που απαιτεί έντονη σωματική προετοιμασία και προπόνηση. Ο Gyllenhaal ανέλαβε αυτή την πρόκληση με τη χαρακτηριστική του σχολαστικότητα, δουλεύοντας ακούραστα με τον γυμναστή Jason Walsh. Οι ώρες εξαντλητικής δουλειάς στο γυμναστήριο απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα μια μεταμόρφωση που όχι μόνο ενισχύει το ρόλο του στην ταινία αλλά θέτει και ένα νέο σημείο αναφοράς για τη σωματική δέσμευση στην υποκριτική.

Αυτή η τελευταία του μεταμόρφωση για το «Road House» είναι μια απόδειξη της αδιάκοπης επιδίωξης της αυθεντικότητας στις ερμηνείες του, ένα χαρακτηριστικό που του έχει χαρίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ και τον θαυμασμό τόσο από το κοινό όσο και από τους συναδέλφους του.